Καραμελωμένες Πατάτες

3 Δεκεμβρίου 2013

Ένα απλό στην παρασκευή αλλά ιδιαίτερο συνοδευτικό πιάτο. Οι γνωστές και αγαπημένες από όλους μας πατατούλες θα κολυμπήσουν για λίγο στη ζάχαρη και θα πάρουν λίγη από τη γλύκα της, ώστε να συντροφεύσουν αρμονικά ένα από τα ψητά μας στη διάρκεια γιορτινών τραπεζιών

ΥΛΙΚΑ

-10 πατάτες

- 4 κουτ. σούπας βούτυρο

- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη

- αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες
  • Τις κόβετε σε ένα οβάλ σχήμα για να είναι ομοιόμορφες.
  • Τις βάζετε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».
  • Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
  • Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.

Οι καραμελωμένες πατάτες είναι μία συνταγή που μας έρχεται από τη Δανία και συνοδεύει εξαιρετικά τα διάφορα ψητά των γιορτινών τραπεζιών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ