Καραμελωμένες Πατάτες

<p><span style="font-size: medium;">Ένα απλό στην παρασκευή αλλά ιδιαίτερο συνοδευτικό πιάτο. Οι γνωστές και αγαπημένες από όλους μας πατατούλες θα κολυμπήσουν για λίγο στη ζάχαρη και θα πάρουν λίγη από τη γλύκα της, ώστε να συντροφεύσουν αρμονικά ένα από τα ψητά μας στη διάρκεια γιορτινών τραπεζιών</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;"><strong>ΥΛΙΚΑ </strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">-10 πατάτες</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">- 4 κουτ. σούπας βούτυρο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">- αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ </strong></span></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Τις κόβετε σε ένα οβάλ σχήμα για να είναι ομοιόμορφες.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Τις βάζετε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.</span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: medium;">Οι καραμελωμένες πατάτες είναι μία συνταγή που μας έρχεται από τη Δανία και συνοδεύει εξαιρετικά τα διάφορα ψητά των γιορτινών τραπεζιών.</span></p>

Σχετικά άρθρα