Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

5 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
1 κύβο κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο
8 φέτες μπέικον

 

 

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζοντας το μάτι σε χαμηλή ένταση ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 1180 βαθμούς για 7 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με το ψιλοκομμένο μπέικον.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ