Νέο κόμμα από Βουδούρη, Μουτσινά και Παραστατίδη

11 Δεκεμβρίου 2013
Νέο κόμμα παρουσιάζουν στις έντεκα το πρωί της Τετάρτης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θόδωρος Παραστατίδης.

Με όνομα "Κοινωνία Πρώτα" επιχειρούν να δείξουν την φιλοσοφία, όπως λένε, της Αριστεράς, που βάζει πρώτα από όλους την κοινωνία και όχι τις τράπεζες, ή ό,τι άλλο... 

"Το δικό μας στίγμα είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, αλλά με συγκεκριμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει την σφραγίδα του ρεαλισμού", λένε, παραπέμποντας στην εκδήλωση της Τετάρτης για την παρουσίασή του. 

Σύμφωνα με τους βουλευτές που μετέχουν στο εγχείρημα, το κόμμα που επιδιώκουν να φτιάξουν δεν θα έχει την κλασική, πυραμιδική δομή των κομμάτων που υπάρχουν και σήμερα. "Θα είναι πιο ευέλικτο, με την μορφή δικτύου, όπου κάθε οργάνωση και κάθε μέλος του ακόμα ξεχωριστά θα έχει μεγάλη αυτονομία δράσης", λέει μιλώντας στο Real.gr ο Οδυσσέας Βουδούρης. 

Ο ίδιος, εξηγώντας την στρατηγική του εγχειρήματος, κάνει λόγο για μία πρόταση ευρύτερης συσπείρωσης των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, με κεντρικό πιθανότατα ρόλο σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία πάντως, ευελπιστούν να παίξουν ρόλο καταλύτη. Θεωρούν, άλλωστε, ότι κανένα κόμμα μόνο του, δεν μπορεί να αναπτύξει τόσο μεγάλη δυναμική ώστε να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση. 

Σημειώνεται ότι οι ιδρυτές του νέου κόμματος, κλίνουν σαφώς προς τα αριστερά, απορρίπτοντας κεντροαριστερές κινήσεις τύπου "Ελιάς", όπως αποτυπώθηκε στην εκδήλωση της "Κίνησης των 58" τη Δευτέρα. 
Πηγή: www.real.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...