Λαγκάρντ : Μea culpa όσο αφορά το ΔΝΤ και την Ελλάδα

11 Δεκεμβρίου 2013

Mea culpa είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική επιτροπή (CESE) του Ευρωκοινοβουλίου αναγνώρισε τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

«Πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Ήταν ζήτημα τιμής. Πρέπει να αναγνωρίζουμε πότε τα πράγματα δεν έχουν εξεταστεί σε βάθος» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφερόμενη στο λάθος στο ζήτημα του πολλαπλασιαστή.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, το λάθος στην περίπτωση των πολλαπλασιαστών έγκειται στο ότι δεν υπολογίστηκαν ορθά σε σχέση με την έκταση της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις των περιοριστικών οικονομικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν όχι μόνο στην ίδια αλλά και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Η ίδια, ωστόσο, σημείωσε πως ακόμη και στην περίπτωση που το εν λόγω λάθος είχε εντοπισθεί εγκαίρως οι συστάσεις οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα ήταν οι ίδιες, αλλά εκτεταμένες σε βάθος χρόνου.

Όπως σας έχουμε αναφέρει, η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει αφού η ανεργία είναι ακόμη σε δυσθεώρητα επίπεδα στην Ευρώπη.

 Πηγή: www.madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....