Όταν η γυναίκα θέλει χάδια και ο άνδρας μόνο σεξ…

11 Δεκεμβρίου 2013

Είμαι 24 ετών και έχω αρκετά χρόνια σχέση με έναν άνδρα ένα χρόνο μεγαλύτερό μου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχουμε κάνει σεξ. Εγώ έχω διάθεση για τρυφερότητα, χάδια και αγκαλιές εκείνος όταν προσπαθώ να τον προσεγγίσω τρυφερά δεν ανταποκρίνεται με ανάλογο τρόπο, θέλει μονάχα σεξ και τίποτε άλλο. Τι μας συμβαίνει; Μήπως έχει χαλάσει ο ερωτισμός και η χημεία μεταξύ μας; Δεν έχω διάθεση εδώ και τόσο καιρό να κάνω σεξ μαζί του και φοβάμαι πως θα συνεχιστεί. Αν μπορείτε θέστε το ερώτημα στους ψυχολόγους σας. Σας ευχαριστώ.

Αγαπητή αναγνώστρια, απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγο (greekpsychologypages.blogspot.gr)


Το πρώτο που χρειάζεται είναι να αφουγκραστείτε, να ακούσετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε εσείς η ίδια πραγματικά. Όταν ξεκινάμε και λέμε δεν μπορώ να κάνω σεξ είναι σαν να βάζουμε στον εαυτό μας μια ταμπέλα και να μην του επιτρέπουμε να δοκιμάσει εμπειρίες της ζωής. Αν έχετε τη διάθεση για αγκαλιές, φιλιά και σωματική επαφή αλλά όχι σεξ πρέπει να ξέρετε ότι αυτό καταρχάς δείχνει έναν υγιή ερωτισμό. Το ότι δεν έχετε διάθεση για σεξουαλική επαφή μπορεί να μην έχει να κάνει με εσάς την ίδια αλλά με την ποιότητα της σχέσης που έχετε με τον σύντροφό σας.

Καλό θα είναι να περάσετε χρόνο μαζί, να κουβεντιάσετε για τις επιθυμίες και τις ανάγκες του καθενός. Σκεφτείτε, ποια κοινά έχετε πώς περνάτε καλά μαζί αναφέρετε ο καθένας τι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε και δοκιμάστε βήμα- βήμα να απολαύσετε τη ζωή και τη συντροφικότητα με τον σύντροφό σας.

Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι δε σημαίνει επειδή δε θέλει αγκαλιές δε θέλει σεξουαλική ζωή ή επειδή κάποιος θέλει τη σεξουαλική πράξη δε θέλει και το υπόλοιπο κομμάτι. Καλό είναι το ζευγάρι να δημιουργήσει το δικό του τελετουργικό  τη δική του ερωτική σκηνή που θα περιλαμβάνει αυτά που και οι δυο επιθυμούν. Και μερικές φορές αυτό χρειάζεται να γίνει είτε με συζήτηση είτε με πειραματισμό. Ακόμα και στην ερωτική συνεύρεση είναι καλό να μπορεί κανείς να λέει με ασφάλεια στον άλλον τι είναι που επιθυμεί και με ερωτική διάθεση, με όμορφο τρόπο να  καθοδηγεί ο ένας τον άλλον μέχρι να βρουν και οι δυο το στυλ που τους ταιριάζει και να είναι ικανοποιημένοι. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ