Ρεφλεξολογία: Πόσο αποτελεσματική είναι για προβλήματα του προστάτη

11 Δεκεμβρίου 2013
ρωτά

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα: 

"Θα ήθελα να ρωτήσω αν ανάμεσα από το μασάζ, η ρεφλεξολογια μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του προστάτη;"

Την απάντηση μας έδωσε η κα ρεφλεξολόγος Έφη Σαρανταένα:

Σχετικά με την ρεφλεξολογία που είναι θεραπευτική, στα αρχικά στάδια της πάθησης, υπάρχει δυνατότητα να μειωθούν τα συμπτώματα ή ακόμη και να εξαφανιστούν. Συμπτώματα όπως συχνοουρία, δυσουρία, ή η έντονη αίσθηση για ούρηση αλλά με μικρή αποβολή ούρων. Επίσης είναι απαραίτητο και μπορεί να βοηθήσει η ρεφλεξολογία στα διάφορα συμπτώματα του νευρικού συστήματος, καλό θα είναι να υπάρξει σταθεροποίηση του νευρικού συστήματος, όπως επίσης και του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος.

Το θεραπευτικό πλάνο-πρόγραμμα που μπορεί να ακολουθηθεί γίνεται στα αντίστοιχα αντανακλαστικά σημεία. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτά είναι στα γεννητικά όργανα, σημεία χαμηλά στην σπονδυλική στήλη, το ουροποιητικό σύστημα, η υπόφυση, το ηλιακό πλέγμα που έχει να κάνει πολύ με το ψυχολογικό κομμάτι, το διάφραγμα και τα επινεφρίδια.

Ο ασθενής θα μπορούσε να ενισχυθεί όσον αφορά το άγχος, τη στεναχώρια και τη γενικότερη ψυχολογία του. Μια τέτοιου είδους θεραπεία θα ήταν πολύ βοηθητική. Η ρευλεξολογία σε γενικές γραμμές δουλεύει θεραπευτικά, αρκεί να ξέρουμε σε ποιο στάδιο είναι ο προστάτης.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...