Πισαλαντιέρ από τη Νότια Γαλλία

13 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μυρωδικών
Αλατοπίπερο
1 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
Μια μέτρια ντομάτα, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 κούπας ελιές, χωρίς κουκούτσι

Αν δεν έχετε μείγμα μυρωδικών φτιάξτε το απλά ανακατέψτε τα αποξηραμένα μυρωδικά.
3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου

 

 

 

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία της και την απλώνετε σε αλευρωμένο πάγκο. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και φροντίζουμε να ανοίξει καλά προς όλες τις επιφάνειες. Έπειτα μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι   σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μείγμα μυρωδικών. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το καπάκι μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα  γλυκό και πολύ μαλακό αυτό θα διαρκέσει περίπου τριάντα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια απλώστε τα καλά πάνω στη ζύμη,  βάλτε  σε λεπτές φέτες ντομάτας πάνω. Βάζετε τα φιλέτα αντζούγιες σε ένα πλέγμα  και πασπαλίστε με τις ελιές. Αλατοπιπερώστε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήστε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ