Κριτσίνια με παπαρουνόσπορο

16 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

75 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 γραμμάριο κόκκινο πιπέρι
1 αυγό
250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
125 γραμμάρια μαργαρίνη
75 γραμμάρια φυτίνη
45 γραμμάρια λευκό κρασί
3 γραμμάρια αλάτι
75 γραμμάρια μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη, την φυτίνη, το λευκό κρασί, το αλάτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το κόκκινο πιπέρι και το 1 αυγό. Τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

Χαμηλώνουμε στη μικρή ταχύτητα και χωρίς να κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το κοσκινισμένο μαλακό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 7 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τυλίγουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Τη βγάζουμε και την πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα για σαν μακρόστενα κορδόνια.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε τα κριτσίνια με παπαρουνόσπορο. Προσοχή πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ