Κέικ ολικής άλεσης με επικάλυψη μελιού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μπισκότα ολικής άλεσης</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισή χούφτα καρύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών</span><br /><span style="font-size: medium;">5 κουταλιές της σούπας μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κούπας μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές σούπας νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζάχαρη άχνη 1 κούπα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε  για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.</span><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Χτυπάμε το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα