Κέικ ολικής άλεσης με επικάλυψη μελιού

16 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
4 μπισκότα ολικής άλεσης
Μισή χούφτα καρύδια
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη
1/4 κούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

 

 

 

Εκτέλεση

Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
 
Ψήνουμε  για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.
Για την επικάλυψη
Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Χτυπάμε το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ
Τα νέα της ημέρας
10:17 Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ