Κέικ κάστανο με επικάλυψη γκανάζ

16 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
4 αυγά
1 κούπα σιρόπι από γλυκό κάστανο
1 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροαλεσμένα

Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


 

 

 

 

Εκτέλεση

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά μέσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή λυόμενη φόρμα 28 εκ. και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Έπειτα καλύπτουμε το κέικ με τη γκανάζ και σερβίρουμε.

 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ