Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό και αρακά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 4-6 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα φρέκο ή κατεψυγμένο αρακά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμενο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 10 λεπτά. Στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό,προσθέτετε στο τηγάνι τον αρακά και τα σπαγγέτι. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα