Hasselback γλυκοπατάτες

<p><strong><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">4 μεγάλες γλυκοπατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό χτυπημένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πλένετε καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση μισού εκατοστού δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, με το αυγό, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα και το λιωμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις φέτες εσωτερικά και εξωτερικά της πατάτας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα