Hasselback γλυκοπατάτες

16 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πλένετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση μισού εκατοστού δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.

Έπειτα αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, με το αυγό, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα και το λιωμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις φέτες εσωτερικά και εξωτερικά της πατάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ