Πέθανε η Τζοάν Φοντέιν, μια από τις τελευταίες σταρς της χρυσής εποχής του Χόλλιγουντ

16 Δεκεμβρίου 2013

H Τζοάν Φοντέιν, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και μια από τις τελευταίες σταρς της χρυσής εποχής του Χόλλιγουντ των δεκαετιών του 30 και του 40, πέθανε σε ηλικία 96 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο βοηθός της στο Hollywood Reporter . Στις πιο γνωστές ταινίες της συγκαταλέγονται η Ρεβέκκα του Χίτσκοκ , για την οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και οι Υποψίες το 1941.

Η αντιπαλότητα με την αδελφή της, την ηθοποιό Ολίβια Ντε Χάβιλαντ ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους του Χόλλιγουντ. Γεννήθηκε στο Τόκιο ως Τζόαν ντε Χάβιλαντ το 1917 από Βρετανούς γονείς. Το Φοντέιν είναι το επώνυμο του δεύτερου συζύγου της μητέρας της. Η Φοντέιν είναι βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνείας για την ταινία Υποψίες κι είναι η μοναδική ηθοποιός που κέρδισε ποτέ όσκαρ για πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του Χίτσκοκ. Άλλες αξιομνημόνευτες ταινίες της είναι οι Γυναίκες το 1939, Ο Πύργος του Πόνου το 1943 και Το γράμμα μιας άγνωστης το 1948. To φοβισμένο έντονο βλέμμα της τράβηξε την προσοχή του παραγωγού Ντ. Σέλζνικ, ο οποίος της έδωσε την πρώτη ευκαιρία να παίξει σε σημαντική ταινία.


Ηταν η πρώτη πρωταγωνίστρια του Χίτσκοκ που ξέφευγε από το πρότυπο της ξανθιάς όπως η Κιμ Νόβακ και η Τίπι Χέντρεν. Κάποτε είπε, ότι άφησε τον κινηματογράφο, όταν της ζητήθηκε να παίξει τη μητέρα του Ελβις Πρίσλεϊ. "Δεν είχα κάτι με τον Ελβις, αλλά αυτό δεν ήταν ακρινβώς του γούστου μου" Στο Μπρόνγουέι έπαιξε δυο φορές στο Τσάι και Συμπάθεια και στα Σαράντα Καράτια. Αποσύρθηκε το 1966 κάνοντας σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση τα χρόνια που ακολούθησαν.  

     
Magnify Image

Ρεβέκκα


Magnify Image

 Με τον Κάρι Γκραντ 

Magnify Image

 Με τον Λόρενς Ολίβιε  


Πηγή: www.lifo.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...