Λαμβάνω λίγες θερμίδες αλλά δεν χάνω κιλά. Τι μπορώ να κάνω;

17 Δεκεμβρίου 2013
ρωτά
Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:
 
"Είμαι 22 χρονών, 1.70 και 61 κιλά. Εχω συνηθίσει τον οργανισμό μου να παίρνει λίγες θερμίδες γενικά την ημέρα. Αυτή τη στιγμή θέλω να χάσω λίγα κιλά. Αποφεύγω ψωμί και υδατάνθρακες και τρώω πολλά λαχανικά. Τι μπορώ να κάνω? Τι πρέπει να τρώω, αφού δεν μπορώ να μειώσω άλλο τις θερμίδες? Ευχαριστώ πολύ."
 
Την απάντηση μας έδωσε ο κος Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD, Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος:

Χάρης Δημοσθενόπουλος
 
Έχοντας ένα βάρος που αντιστοιχεί σε ΔΜΣ=21 καθιστά την απώλεια βάρους αν και δυνατή και μη επιβαρυντική για την υγεία ίσως διαδικασία που απαιτεί προσοχή και σίγουρα όχι πειραματισμούς. Οι θερμίδες που αντιστοιχούν στο βασικό μεταβολισμό σας είναι σίγουρα πάνω από 1500 που με μια σχετικά μέτρια δραστηριότητα τις ανεβάζει πάνω από τις 1800. Έτσι ένα προσεγμένο διαιτολόγιο με περίπου 1400-1500 είναι ικανό να οδηγήσει στην απώλεια λίπους 2-3 κιλών που επιθυμείτε. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε υδατάνθρακες απλά να είναι καλής ποιότητας από λαχανικά, σαλατικά, όσπρια, φρούτα και δημητριακά ολικής όπως πλιγούρι, παξιμάδια και σπανιότερα ψωμί και πατάτα.Και ασφαλώς να προσθέσετε καύσεις μέσα από την άσκηση.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
kate***** ****
22:22 Τρίτη 18/03/2014
Ειμαι 175 και 83 κιλα ακολουθω ενα αθλημα καθε μερα με περιπου 2 ωρες προπονησης τρωω σωστά και δεν μπορώ να χάσω κιλα ωστε να φτασω το κανονικο Τι να κανω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ