7 παράξενα αντικείμενα που βρήκαν χειρουργοί!

Αν και η χειρουργική είναι συνήθως υπόθεση ρουτίνας, ορισμένες φορές η πρόσβαση στο εσωτερικό του σώματος ενός άλλου ανθρώπου μπορεί να επιφυλάσσει απίστευτες εκπλήξεις!

Ορίστε μερικές :…

Νο7. Μια γιγαντιαία μπάλα μαλλιών

Το 2007 μια 18χρονη νεαρή επισκέφτηκε το Ιατρικό κέντρο του Rush University στο Σικάγο, με παράπονα για πόνους στο στομάχι, εμετούς και ανεξήγητη απώλεια 40 κιλών. Μετά την ακτινογραφία, η οποία έδειξε μια «σκοτεινή μεγάλη μάζα», η νεαρή μπήκε στο χειρουργείο όπου οι γιατροί ανακάλυψαν μια μπάλα από τρίχες βάρους 5 κιλών! Με μήκος μεγαλύτερο από 30 εκατοστά. Εν τέλει, έγινε γνωστό ότι η κοπέλα πάσχει από τριχοφαγία, δηλαδή τρώει τα ίδια τα μαλλιά της. Προφανώς, πολύ…

 

 

No6. Σκουλήκι στον εγκέφαλο

Η Rosemary Alvarez πίστευε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο όταν μπήκε στο νοσοκομείο της Αριζόνας, με παράπονα για μουδιάσματα και θολή όραση. Οι γιατροί όμως, αντί για όγκο ανακάλυψαν ένα… σκουλήκι, το οποίο πρέπει να προκλήθηκε από κατανάλωση μολυσμένης τροφής, όπως εκτιμούν.

 

 

Νο5. Χειρουργικό εργαλείο

Ο 57χρονος Daryoush Mazarei βίωνε σοβαρούς πόνους μετά από μια εγχείρηση. Δυο χρόνια μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν είχε αναρρώσει ακόμα και όταν διαμαρτυρήθηκε στους γιατρούς, εκείνοι τους σύστησαν ψυχιατρική βοήθεια. Μάλιστα, οι γιατροί του ανέφεραν την ιστορία του Πέτρου με τον Λύκο, παρόλο που η κόρη του ασθενή μπορούσε να δείξει μια εμφανέστατη ακίδα αιχμηρού αντικειμένου που έβγαινε από μέσα του. Τελικά, μετά από ακτινογραφία, οι γιατροί είδαν ένα μεγάλο αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα του Mazareiμ η οποία δεν ήταν παρά λαβίδες που ξέχασαν μέσα του οι γιατροί κατά την εγχείρηση.

 

 

 

Νο4. Έμβρυο σε άντρα

Ο Sanju Bhagat μεγάλωσε στην Ινδία και όλη του τη ζωή γινόταν αντικείμενο σκληρών σχολίων και κοροϊδίας λόγω της μεγάλης του κοιλιάς, η οποία τον έκανε να μοιάζει έγκυος. Όταν μια μέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά, οι γιατροί εξεπλάγησαν έντονα γιατί εκεί που περίμεναν να αντικρύσουν έναν όγκο, βρήκαν ένα… έμβρυο. Μισοσχηματισμένο, με άκρα, μαλλιά και γεννητικά όργανα, το έμβρυο αυτό είναι μία από τις 90 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παγκοσμίως. Ο Sanju στην ουσία έφερε μέσα του τον δίδυμο αδελφό του, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε μια δεύτερη μήτρα που απορρόφησε στο σώμα του ο Sanju κατά το σχηματισμό του.

 

 

 

Νο3. Λογότυπο Wendy’s

Ο John Manley υπέφερε από κρίσεις βήχα και πνευμονία για περισσότερο από 2 χρόνια, ενώ ανά εποχές οι κρίσεις ήταν τόσο έντονες που έχανε την αναπνοή του κι έπεφτε αναίσθητος. Επισκέφτηκε πολλούς γιατρούς και δεν μπόρεσε να βρει μια απάντηση. Ώσπου, ο Dr. Momen Wahidi σκέφτηκε να κατεβάσει μια κάμερα μέσα στον ασθενή για να δει τί γίνεται. Κι εκεί είδε μια ταμπελίτσα με το σήμα Wendy’s! Προφανώς, ο κ. Manley είχε καταπιεί χωρίς να το αντιληφθεί την πλαστική ταμπέλα από τα πηρούνια της γνωστής αλυσίδας fast food, Wendy’s.

 

 

 

No2. Τριάντα Μαγνήτες

Ένα οχτάχρονο κορίτσι από την Ιντιάνα των ΗΠΑ πήγε στο νοσοκομείο με μυστηριώδεις πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί εκεί ανακάλυψαν τριάντα (!) μαγνήτες και κομματάκια μετάλλου τα οποία είχε καταπιεί. Η μικρή εν τέλει απαλλάχτηκε από τους μαγνήτες, ενώ οι γιατροί είπαν ότι ήταν ιδιαίτερα τυχερή που εξακολουθούσε να ζει.

 

 

 

Νο1. Ένα σετ μαχαιροπήρουνα

Η 52χρονη Ολλανδή Margaret Daalman πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι. Η ακτινογραφία έδειξε κάτι που έμοιαζε με ένα τεράστιο, συμπαγές…καλαμάρι. Όταν οι γιατροί άνοιξαν την 52χρονη, έβγαλαν ένα – ένα 78 κουτάλια και πηρούνια!

 

 

 

 

Πηγή: humor.gr

Σχετικά άρθρα