Πώς αντιμετωπίζουμε τους καβγάδες των παιδιών;

17 Ιουνίου 2013

Αναγνώστριά μας αναρωτιέται:


Με ποιους τρόπους μπορώ να πείσω τους δυο γιους μου να μην έχουν σαν παιχνίδι το να παλεύουν και να χτυπιούνται; Ειναι 10 και 6 ετών.Αγαπητή αναγνώστρια απευθύναμε το ερώτημά σας στην Παιδοψυχίατρο κυρία Μερσύνη Αρμενάκα.

Συχνά τα παιδιά και ιδίως τα αγόρια, λόγω της τεστοστερόνης ,έχουν επιθετικά ένστικτα που εκτονώνονται στο παιχνίδι.Είναι άκρως φυσιολογικό αν γίνεται ως παιχνίδι και δεν ξεπερνά τα όρια  της σωματικής ασφάλειας.


Συχνά, με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν την επαφή με τον αδελφό ή ένα φίλο.Οι γονείς και ιδίως οι μητέρες ανησυχούν για την ασφάλεια των μικρότερων παιδιών .Όταν υπάρχει ισοτιμία στο παιχνίδι και δεν γίνεται τιμωρητικό από το άτομο με την μεγαλύτερη ισχύ καλό είναι να μην παρεμβαίνετε .


Εξαρχής πρέπει να τεθούν όρια στο τι επιτρέπεται και μέχρι πιο σημείο και να μην υπάρχει μεροληψία προς το μικρότερο παιδί.Όταν υποστηρίζουμε την μια πλευρά κινδυνεύουμε να χάσουμε την καλή σχέση με το άλλο άτομο .Στην σχέση των αδελφών υπάρχουν συχνά δυναμικά που δεν τα γνωρίζουν και δεν τα κατανοούν οι γονείς.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...