ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Tι θα γινόταν ο Λιάπης οδηγούσε σε 19 χώρες του εξωτερικού;

18 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή: Το σενάριο που ακολουθεί είναι φανταστικόν και σατυρικόν και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα- όπως και ο Λιάπης άλλωστε...Θυμηθείτε. Οποιαδήποτε ομοιότις με οικεία πρόσωπα ή καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση- ποιος θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι ανάλογο; 

Τι ισχύει στους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας στο εξωτερικό- Τι θα έκανε ο Λιάπης 

1.Βρετανία. Στις καρότσες τους τα αμάξια πρέπει να κουβαλούν αναγκαστικά μια δέσμη από βρώμη ό, τι και αν συμβεί.

Ο Λιάπης δεν θα το έκανε. Δεν ασχολείται καν με την αγροτική πολιτική. 

2. Στη Δανία όλοι οι οδηγοί οφείλουν να κάνουν έναν έλεγχο κάτω από το αμάξι τους πριν ξεκινήσουν, μην τυχόν και βρίσκεται κάποιος άνθρωπος εκεί.

Ο Λιάπης δεν θα το έκανε. Οι άστεγοι στην Ελλάδα μένουν ευτυχώς- μέσα στα αυτοκίνητα όχι κάτω από αυτά. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια απανθρωπιά. 

3. Στην Κύπρο απαγορεύεται να τρως και να πίνεις μέσα στο αμάξι. Ακόμα και η πόση νερού απαγορεύεται!

Εδώ στην Ελλάδα κάποιοι ακόμα πίνουν σαμπάνια: Όλοι μαζί τα φάγαμε αλλά για ποιο νερό μιλάτε; Φέρτε μας σόδα καλύτερα γιατί ακόμα δεν έχουμε χωνέψει. 

4. Στο Λουξεμβούργο οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν υαλοκαθαριστήρες ακόμα και αν δεν έχει παρμπρίζ το αυτοκίνητο. 

Δε μας πιάνει. Οι Έλληνες πολιτικοί φροντίζουμε πάντα τη βιτρίνα 

5. Στη Ρωσία σου κόβουν κλήση αν το αυτοκίνητό σου είναι …. Βρώμικο!

Ο Λιάπης δεν θα πλήρωνε. Συνηθισμένοι οι Έλληνες πολιτικοί στη λέξη διαφάνεια. 

6. Είσαι στη Γερμανία. Οδηγείς στον αυτοκινητόδρομο και σου τελειώνει η βενζίνη. Κινδυνεύεις να πληρώσεις πρόστιμο επειδή σου τελειώνει η βενζίνη! 

Ο Λιάπης δεν θα το έκανε. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κολλήματα με τη βενζίνη. Αν μπορούσαμε να βάζουμε καυσόξυλα και στο ρεζερβουάρ θα το κάναμε. 

7.Στην Ισπανία,αν είσαι οδηγός με μυωπία, υποχρεούσαι να έχεις μαζί σου και ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά ακόμα και αν φοράς το ένα.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Ποιος νοιάστηκε για τη διορατικότητα; Τα πολύ ακριβά γυαλιά ηλίου πιάνονται; Αν ναι είμαστε εντάξει.

6. Σκανδιναβία. Είναι παράνομο να κλείσεις ακόμα και την ημέρα τα φώτα του αυτοκινήτου σου.

Οι Έλληνες πολιτικοί είναι συνηθισμένοι να κλείνουν φώτα και να κατεβάζουν τους διακόπτες των άλλων. Συμπέρασμα: Δεν θα το έκανε. 

6.Αν βρεθείς στην Εσθονία, οφείλεις να έχεις δυο τάκους στο αυτοκίνητό σου… Αλλιώς την έβαψες!

Ούτε τάκους, ούτε τόκους. Το αυτοκίνητο είναι κρατικό. Ας τους να λένε τους στόκους εγώ ότι και να γίνει δεν πληρώνω. 

7.Τουρκία: Κυκλοφορείς χωρίς πυροσβεστήρα, τρίγωνο και κουτί πρώτων βοηθειών; Εδώ η τροχαία δεν αστειεύεται.

Τι θέλετε να πείτε δηλαδή; Τα ελληνικά νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε γάζα τι να πουν; Τόση βαβούρα για ένα αμάξι... Το πολύ πολύ να βάλω κανένα γενόσημο που είναι για πέταμα αλλά δε θέλω να σου κάνω και τη χάρη.

Συμπέρασμα: Θα την έκανε την παραβίαση και ας δημιουργούσε και κρίση στις ελληνοτουρκικές τις σχέσεις. 

8. Στη Γαλλία οι οδηγοί μοτοσυκλέτας πρέπει να έχουν μαζί τους ένα … αλκοτέστ. Διαφορετικά αν τους ζητηθεί και δεν το έχουν, θα πληρώσουν 11 ευρώ.

Να το εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα. Γιατί να πληρώνει το κράτος και για τα αλκοτέστ; Θα το έκανε και με πολύ άνεση μάλιστα αν περνούσε από το χέρι του. 

9. Στην Ιαπωνία αν τολμήσεις και πετάξεις νερό με το αμάξι σε περαστικό που περπατά στο πεζοδρόμιο, θα πληρώσεις 65 δολάρια πρόστιμο.

Είδες ρε παιδί μου; Και εδώ στην Ελλάδα όταν βρέχει, οι πεζοί πνίγονται από μόνοι τους...Άτσαλος λαός που να γινόταν και τσουνάμι, πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.

10. Στην Σιγκαπούρη θεωρείται παράνομο να οδηγείς στα 50 μέτρα από έναν πεζό…

Άραγε πόσο μεγάλοι είναι οι δρόμοι εκεί; Τους κάνατε από την αρχή μεγάλους ή έγινε επέκταση να δοθεί και καμιά έξτρα μίζα; Πόσα διόδια έχετε βάλει; Όχι ότι με ενδιαφέρει δηλαδή, εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε από μέτρα.  

11. Στην Αλαμπάμα απαγορεύεται ρητά από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας να οδηγεί κανείς με δεμένα τα μάτια.

Και οι Έλληνες πολιτικοί με δεμένα μάτια, χέρια, πόδια πορεύονται! Υπάρχει πείρα. (Θα την έκανε την παραβίαση )

12. Στην Καλιφόρνια απαγορεύεται να πηδήξεις από το αυτοκίνητό σου όταν τρέχεις με 65 χιλιόμετρα την ώρα- κουφό; 

Πάλι για αυτοκτονίες μιλάτε; Δε θα το έκανε. Σιγά μην αυτοκτονήσουμε κιόλας...

13. Στο Σαν Φρανσίσκο απαγορεύεται να σκουπίσεις ή να γυαλίσεις το φρεσκοπλυμμένο σου αυτοκίνητο με … λερωμένα εσώρουχα!

Δε θα το έκανε. Γιατί είναι αυτό που λέμε, οι Έλληνες, "μας πήραν και τα σώβρακα". Μεταφορικά πάντα όταν πρόκειται για πολιτικό.

14. Πάλι στο Σαν Φρανσίσκο. Υπάρχει ένας νόμος που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν με … φορέματα. Μάλλον κανείς δεν τον εφαρμόζει.

Κανείς πολιτικός δε φοράει παντελόνια. Πόσο είναι το πρόστιμο είπαμε; 

15. Στο Τενεσί, απαγορεύεται να φωτογραφίζεις ζώα στο δρόμο. Εκτός αν πρόκειται για… φάλαινα!

Είναι αυτό που λέμε ο υποθαλλάσιος πλούτος μιας χώρας; Μακριά από δαύτον! Όχι, όχι δεν θα το έκανε με τίποτα.

16. Έχεις ένα γορίλα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σου; Κινδυνεύεις να σου κόψουν κλήση. 

Αναφέρεστε στη φρουρά προφανώς ε; Δεν θα το έκανε. Γιατί λογικά, θα τοποθετούσε τον γορίλα στη θέση του συνοδηγού, να φάει εκείνος τα γιαούρτια. 

17. Στο Ντένβερ πάλι δεν συμπαθούν πολύ τα αυτοκίνητα μαύρου χρώματος. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι απαγορεύεται να οδηγήσεις μαύρο αυτοκίνητο την Κυριακή.

Ποτέ την Κυριακή; Τι μας λες...Ο Λιάπης θα το έκανε. Εδώ ανοίξαμε τα μαγαζιά και κάναμε μαύρες τις Κυριακές του εργάτη, στο αμάξι θα κωλώσουμε; 

18. Κονέκτικατ. Ο νόμος εδώ δεν αφήνει ήσυχους ούτε τους ποδηλάτες. Όσοι τρέχουν υπερβολικά… θα πληρώσουν!

Ωραία ιδέα! Τέλη κυκλοφορίας και στα ποδήλατα. Βάλε φόρο πολυτελείας στα κυβικά του ποδηλάτη. 

19. Στο Νιού Τζέρσει απαγορεύεται να εμφανιστείς συνοφρυωμένος μπροστά σε αστυνομικό της τροχαίας.

Έχετε ΜΑΤ και στην τροχαία; 

20.Ελλάδα. Απαγορεύεται να κυκλοφορείς με πλαστές πινακίδες, με ανασφάλιστο όχημα και χωρίς δίπλωμα. Φυσικά αυτό ισχύει ακόμα και  αν είσαι πολιτικός. 

Δεν έχω βάλει γορίλα στο αμάξι μου, δεν έχω οδηγήσει με φόρεμα, δεν έχω καθαρίσει το αμάξι μου με εσώρουχα άπλυτα, δεν πήδηξα με 65 χιλιόμετρα ποτέ από το αυτοκίνητό μου, δεν οδήγησα ποτέ μου στα 50 μέτρα από πεζό, δεν φωτογράφισα ποτέ φάλαινα από το αμάξι, δεν οδήγησα ποτέ μαύρο αμάξι την Κυριακή φορώντας μάξι φούστα και κυρίως δεν ήμουν ποτέ στο τιμόνι με δεμένα τα μάτια στα 50 μέτρα από πεζό πετώντας του νερά και δεν προσπέρασα ποτέ κανέναν ποδηλάτη! Γιατί είστε τόσο σκληροί μαζί μου; Γελάτε ε; Να σας πω και άλλο ένα να γελάσετε πολύ; Γιατί στο εξωτερικό δεν κάνει να είσαι συνοφρυωμένος στον αστυνόμο. Λοιπόν ακούστε: Είμαι θύμα της κρίσης! Είμαι θύμα της κρίσης! 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ