Έχει παρενέργειες η ενέσιμη θεραπεία για την ψωρίαση;

18 Δεκεμβρίου 2013
ρωτά

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:

 

"Είμαι 37 χρόνων και έχω ψωρίαση από τα 20. Αρχικά μόνο στο κεφάλι και σταδιακά και στο σώμα. Τώρα με το κρύο έχει επιδεινωθεί πολύ στο σώμα. Η δερματολόγος μου συνέστησε θεραπεία με ενέσεις. Το φοβάμαι λίγο. Οι ενέσεις δεν έχουν παρενέργειες? Επιβαρύνουν τον οργανισμό?"

Την απάντηση έδωσε ο κος Δημήτρης Καπετανάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος:

Δημήτρης Καπετανάκης

Το κρύο αρχικά να πούμε πως δεν επηρεάζει την ψωρίαση, δεν φταίει δηλαδή, απλώς η ψωρίαση είναι μια νόσος που επιδεινώνεται το χειμώνα.

Η πλέον ενδεδειγμένη μορφή θεραπείας που ζητάει η ασθενής σχετικά με τις ενέσεις, είναι ό,τι τελευταίο υπάρχει στο χώρο της ιατρικής σχετικά με την ψωρίαση. Είναι η εξέλιξη της θεραπευτικής, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, και γίνονται πάντα κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό.

Παρενέργειες έχουν, όπως όλα τα φάρμακα, αλλά δεν είναι από αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε σημαντικές παρενέργειες.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ελεά***** ****
08:25 Παρασκευή 21/03/2014
Καλημέρα ο άντρας μου έχει ψωρίαση σε όλο το σώμα Εδώ και χρόνια πίνει τα χάπια neutigason και κάπως ηρεμεί Το πρόβλημα είναι οτι τα συγκεκριμένα χάπια του έχουν δημιουργήσει πληγές στα νύχια των ποδιών Σκεφτομαστε την ενέσιμη θεραπεία Είναι αλήθεια οτι υπάρχει κινδυνος εμφάνισης καρκίνου Που μπορώ να βρώ κάποιο άρθρο να αναφέρει τις παρενέργειες Ευχαριστώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ