Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί διεθνή συνάντηση προσωπικοτήτων

18 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, και ειδικά εν τω μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πλήττει ιδιαιτέρως την πατρίδα μας, ο διεθνής μας Μίκης Θεοδωράκης θέτει υπό την αιγίδα του μια σειρά εκδηλώσεων στο Goethe Institut με τίτλο «Προς έναν πολιτισμό της ειρήνης και της αλληλεγγύης», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, με αφορμή τα 25 χρόνια δραστηριοποίησης της οργάνωσης πολιτισμού της ειρήνης (GKF, http://www.kulturdesfriedens.de/), της οποίας  ο συνθέτης είναι συνιδρυτής, το 1988 στη Γερμανία. Η άλλη προσωπικότητα που μαζί με τον Θεοδωράκη καλεί τη συνάντηση είναι ο πρώην Γενικός Διευθυντής της UNESCO, Federico Mayor. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου

«Φωνές από έναν Πολιτισμό Ειρήνης»: Μια βραδιά με μουσική και με πολλές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και των καλών τεχνών όπως τον γερμανό μουσικό και στιχουργό Konstantin Wecker, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Hans-Peter Dürr (κάτοχο εναλλακτικού βραβείου Νόμπελ), Federico Mayor (πρώην Γενικό διευθυντή UNESCO), Franz Alt (εμπειρογνώμονα της ηλιακής ενέργειας, δημοσιογράφος) και πολλούς άλλους.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου

Συνέδριο με τις τρέχουσες προκλήσεις για την Ελλάδα με ομιλητές από την Ευρώπη, κυρίως από τη χώρα μας και τη Γερμανία. Θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη νέα ενεργειακή πολιτική, τη διέξοδο από το χρέος, την εργασιακή πολιτική, τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το μιλιταρισμό. Προβολή του πρόσφατου κινηματογραφικού έργου τέχνης «Recycling Medea» κατά Ευριπίδη με μουσική Θεοδωράκη, του σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μια «Διακήρυξη των Αθηνών» για έναν πολιτισμό ειρήνης και αλληλεγγύης με νέες προοπτικές
για την πολιτική δράση.

Ν. Ρ.

Info

18 Δεκεμβρίου 2013 
Και 19 Δεκεμβρίου 2013. Goethe-institut, Ομήρου 14-16, τηλ. 210 3661000 . Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: www.tospirto.net 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ