ΤΑΥΠΕΚΩ: Πως 9 υπάλληλοι κατάφεραν και άρπαξαν πάνω από 150.000 ευρώ

19 Δεκεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 9 υπαλλήλων και ασφαλισμένων, υπαλλήλων τραπεζών, του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΠΕΚΩ) που καταχράζονταν χρήματα του δημοσίου, ασκήθηκε μετά από έρευνα της επίκουρης εισαγγελέα διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου. 

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αρπάξει πάνω από 150.000 ευρώ με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με την μέθοδο διπλοείσπραξης ενταλμάτων. Η έρευνα αφορά σε ένα μόνο τρίμηνο του 2012, γιατί τα αρχεία του ταμείου που στεγάζεται στην Χαριλάου Τρικούπη κάηκαν. 

Η πυροσβεστική θεωρεί πώς πρόκειται για εμπρησμό καθώς κάηκε ... μόνο ο τρίτος όροφος που βρίσκονται τα αρχεία και κανένας άλλος. Ως εκ τούτου η έρευνα αρκέστηκε σε στοιχεία ενός τριμήνου που τελικά διασώθηκαν. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 9 υπαλλήλων του Ταμείου όσο και ασφαλισμένων Τραπεζικών υπαλλήλων για: 

-Απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάσει το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος τελεσθείσα απο κοινού και κατ΄εξακολούθηση .

Η ζημία για το επίμαχο τρίμηνο του 2012 που έγινε η έρευνα διαπίστωσε πώς δίνονταν χρήματα από το ταμείο για παθήσεις για τις οποίες δεν έπασχαν οι ασφαλισμένοι και βέβαια δεν τα δικαιούνταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι σε ένα τρίμηνο έγιναν 900 ενέσεις για οστεοπόρωση. 

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...