Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και παρμεζάνα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 ματσάκι ρόκα</span><br /><span style="font-size: medium;">6-7 καρύδια σπασμένη σε κομματάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα σπόροι ροδιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Παρμεζάνα κομμένη σε φέτες</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως</span><br /><span style="font-size: medium;">50ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1κουταλιά του γλυκού μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1κουταλιά του γλυκού μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ½ κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και κρατάμε μόνο τα φύλλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλένουμε  και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε τους σπόρους ροδιού και  ραντίζουμε με τη σαλάτα.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σώς</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη σε φέτες παρμεζάνα και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα