Μακελειό στις Φιλιππίνες

20 Δεκεμβρίου 2013
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο αεροδρόμιο της Μανίλα σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, με κύριο στόχο έναν δήμαρχο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές. Ο Ukol Talumpa, δήμαρχος της νότιας πόλης Λαμπανγκάν και τρεις ακόμη σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Οι δράστες πλησίασαν τον Talumpa και τον πυροβόλησαν όπως και τα τρία άλλα θύματα σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον διευθυντή του αεροδρομίου Jose Angel Honrado, όπως μεταδίδει το BBC. Στη συνέχεια οι ένοπλοι διέφυγαν με μοτοσυκλέτα, ενώ το κίνητρο της επίθεσης είναι αδιευκρίνιστο. Τη στιγμή της επίθεσης η κίνηση στον αερολιμένα ήταν αυξημένη καθώς το Ninoy Aquino δέχεται τοπικές και διεθνείς πτήσεις. "Ο δήμαρχος και η οικογένειά του όπως και οι άνδρες ασφαλείας του δέχθηκαν επίθεση" είπε ο διευθυντής του αεροδρομίου, αναφέροντας ότι ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς είναι και η σύζυγος του δημάρχου και επεσήμανε ότι οι κυβερνητικές Αρχές καταδιώκουν τους δράστες ώστε να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με το Associated Press, τα άλλα δύο θύματα είναι ένα αγόρι 18 μηνών και ένας 25χρονος άνδρας. Επίσης, άλλοι τέσσερις άνθρωποι είναι τραυματισμένοι. Το Skynews μεταδίδει ότι ο άνδρας είναι ανιψιός του δημάρχου, ενώ το αγοράκι δεν έχει καμία σχέση με τον δήμαρχο και την οικογένειά του. Οι δράστες φορούσαν στολές αστυνομικών και πλησίασαν τον δήμαρχο και την οικογένειά του καθώς έβγαιναν από τον τερματικό σταθμό.


Οι αστυνομικές Αρχές θεωρούν πως πολιτική αντιπαλότητα είναι το πιθανό κίνητρο της εκτέλεσης, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα The Philippine Star. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Talumpa είχε επιβιώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, μία ενέδρα το 2010 και μία επίθεση με χειροβομβίδες το 2012.
Πηγή: www.real.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιάννης Ρίτσος
Η Σκέψη της ημέρας
Γιάννης Ρίτσος
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...