Οι 10 καλύτερες και φθηνές οργανωμένες παραλίες της Αθήνας!

Και ξαπλώστρα και μπάνιο και καφές και χαλάρωση και κοντά στην πόλη; Κι όμως γίνεται! Οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής, συνδυάζουν της χαλαρότητα, τη δροσιά και την ανεμελιά των διακοπών, με δεκάδες υπηρεσίες που προσφέρουν άνεση, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Και όλα αυτά, λίγα χιλιόμετρα από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας.

Από τον Άλιμο μέχρι τη Βούλα, το Πόρτο Ράφτη και πολλά ακόμη σημεία της Αττικής,  σας… πηγαίνουμε για βουτιά και διασκέδαση στις οργανωμένες παραλίες του Νομού. Μάθετε πόσο πρέπει να πληρώσετε και τι προσφέρετε σε καθεμιά από αυτές και επιλέξτε την ιδανικότερη για εσάς.

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος


Μάλιστα, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους για το 2013 του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, η Ακτή του Ήλιου είναι μια από τις καθαρές παραλίες της Αττικής.Η Ακτή του Ήλιου συμπληρώνει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές μιας οργανωμένης πλάζ. Οι παροχές όμως δεν σταματούν εδώ. Στην Πλάζ υπάρχουν χώροι εστίασης, εκδηλώσεων, αναψυχής και σημείο πώλησης ειδών παραλίας.

Το Bolivar Beach Bar και το Loca Beach Bar που βρίσκονται εκεί, θα σας κάνουν να ξεχάσετε την καθημερινότητα της πόλης.

Πληροφορίες: Ωράριο: 8:00 π.μ.-8:00 μ.μ. Τηλ. 210 9855169. Είσοδος: 5 ευρώ. Χρέωση ξαπλώστρας: Δευτ.-Παρ.: Δωρεάν, Σαββατοκύριακα: 3 ευρώ (Δημότες: Δευτ.-Παρ. 2 ευρώ).

Ιστοσελίδες: www.aktitouiliou.gr , www.facebook.com/aktitouiliou καιwww.facebook.com/BolivarBeachBar

 

Αστέρας Βουλιαγμένης

H πλαζ του Αστέρα, αποτελεί την προέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Astir Palace και συγκεντρώνει τους VIP πελάτες του και όχι μόνο. Είναι όχι απλώς μια αγαπημένη καλοκαιρινή απόδραση, αλλά ένας προορισμός ψυχαγωγίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας και διατήρησης του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, στην Astir Beach ισχύει όριο χωρητικότητας που ορίζεται στα 1.000 άτομα. Στις παροχές συμπεριλαμβάνονται από ξαπλώστρες, μέχρι συμμετοχή σε events και διαγωνισμούς, δυνατότητα για φαγητό και ποτό και πολλά ακόμη.

Πληροφορίες: Θερινή περίοδος (18/5-15/9). Ωράριο: Από τις 8.00 π.μ έως τις 9.00 μ.μ. Τιμές: Καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή): Ενήλικες: 13 ευρώ, Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): 7 ευρώ. Σάββατο, Κυριακή & Αργίες: Ενήλικες: 23 ευρώ, Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): 12 ευρώ. Τηλ. 210 8902000.

Ιστοσελίδες: www.astir-beach.com και www.facebook.com/AstirBeach .

 

South Coast, Α’ Πλαζ Βούλας

Στην παραλία της Α’ Πλαζ Βούλας, δημιουργήθηκε το South Coast, ένας νέος πολυχώρος καλοκαιρινής διασκέδασης και χαλάρωσης που περιλαμβάνει καφέ, εστιατόρια, water sports και παιδότοπο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θάλασσας και πισίνας που θα γίνει ένας από τους αγαπημένους σας προορισμούς ψυχαγωγίας όλο το καλοκαίρι: Από το πρωί, μέχρι το βράδυ, με relaxing sunbeds, watersports, γήπεδα beach volley, ειδικούς χώρους για ρακέτες, pool side restaurant με πλούσιους γευστικούς συνδυασμούς, δροσιστικά cocktails και πολλά summer parties με τους καλύτερους DJs….

Πληροφορίες: Α’ Πλαζ Βούλας, Κ.Καραμανλή 4, Βούλα (Τέλος στάσης Τραμ). Τηλ 210 8958800. Ωράριο 8 π.μ.- 7 μ.μ. Τιμές: Καθημερινές 4 ευρώ, Σαββατοκύριακα 5 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ. Tιμή ξαπλώστρας, 2,5 ευρώ.

Ιστοσελίδες: www.facebook.com/groups/southcoastvoula/ και www.south-coast.gr .

 

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη

Φωτογραφία: www.markopoulo.gr

Βρίσκεται στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, περίπου 30 χλμ. από την Αθήνα και έχει τιμηθεί για μια ακόμη χρονιά με «γαλάζια σημαία». Διαθέτει αποδυτήρια, ντουζ ενώ είναι εξοπλισμένη με μεγάλες οικογενειακές ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες και μπορεί να εξυπηρετήσει πέντε έως έξι χιλιάδες λουόμενους ημερησίως. Επίσης εντός του χώρου της οργανωμένης ακτής λειτουργεί αναψυκτήριο και περίπτερο με εφημερίδες και περιοδικά.

Για την ασφάλεια των λουόμενων υπάρχει ιατρείο πρώτων βοηθειών με τα απαραίτητα φάρμακα και στελεχωμένο από νοσηλεύτριες μέσης ή ανώτερης σχολής.

Επιπλέον, καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας της παραλίας, υπάρχει ναυαγοσώστης με πλήρη εξοπλισμό και ναυαγοσωστική λέμβο σύγχρονης τεχνολογίας.

Πληροφορίες: Λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τους μήνες από Μάιο έως και Οκτώβριο και καθημερινά από 8:00 π.μ. έως και 20:00. Τηλέφωνο: 22990 72826. Τιμές: Σαββατοκύριακα και αργίες, γενική είσοδος 5 ευρώ. Για τους δημότες Μαρκοπούλου, 1 ευρώ και 2 ευρώ για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου. Για τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ισχύουν οι αντίστοιχες ανωτέρω τιμές, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις αργίες.

Ελεύθερη είσοδος στα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαθέτουν κάρτα, στους αιμοδότες δημότες Μαρκοπούλου και σε άλλες κατηγορίες.

 

Yabanaki, Βάρκιζα

Στην πανέμορφη, κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, το ανανεωμένο YaΒanaki διαθέτει εύκολη πρόσβαση είτε μέσω της Παραλιακής ή μέσω της Αττικής Οδού και αποτελεί έναν πολυχώρο με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Κάθε μέρα στο YaΒanaki είναι διαφορετική, με happenings, διαγωνισμούς, events, δραστηριότητες, αλλά και μαγαζιά και υπηρεσίες που λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, για όλες τις προτιμήσεις.

Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε δωρεάν πάρκινγκ, ενώ υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως μπανάνα, κουλούρα, θαλάσσιο σκι κ.ά. Σε περίπτωση τραυματισμού, ηλίασης ή οποιασδήποτε κακοτοπιάς, υπάρχει σταθμός πρώτων βοηθειών και ναυαγοσώστης.

Πληροφορίες: Ωράριο: 08:00-19:00. Eισιτήρια: Κανονικό, 5 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες. Μειωμένο, 3,5 ευρώ. Set παραλίας, δωρεάν τις καθημερινές και 10 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες.

Ιστοσελίδες: www.facebook.com/YabanakiBeachVarkiza και www.yabanaki.com .

 

Grand Beach, Λαγονήσι

Η πλαζ Grand Beach, βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi και προσφέρει πλούσιες ανέσεις στην κορυφαία παραλία των Αθηνών. Σε ένα μοναδικό παραθαλάσσιο τοπίο, προσφέρει ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ για μια αληθινά αξέχαστη εμπειρία με φίλους και οικογένεια. Το Grand Pier είναι ένα μοναδικό bar πάνω στο νερό, με θέα τη θάλασσα, με θαλασσινό αεράκι, μοντέρνα μουσική, που προσφέρει φρέσκους χυμούς και ποτά. Αξιοσημείωτη είναι η πισίνα πάνω στη θάλασσα, την οποία τα μέλη του Club απολαμβάνουν χωρίς χρέωση. Η λιτή υπαίθρια ατμόσφαιρα εστίασης του εστιατορίου Poseidon είναι το ιδανικό σημείο για μετά το κολύμπι ή για ηλιοθεραπεία στην αμμώδη παραλία και το μενού το εστιατορίου θα ικανοποιήσει κάθε σας επιθυμία κατά τις μεσημεριανές ώρες. Στην τιμή εισόδου, περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, όπως και των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες).

Πληροφορίες: Τιμές: Ενήλικες: Δευτέρα έως Παρασκευή 8 ευρώ. Σαββάτο, Κυριακή, αργίες 17 ευρώ. Παιδιά έως 6 ετών: Δευτέρα έως Κυριακή & Αργίες, δωρεάν. Έως δύο παιδιά 6 – 12 ετών: Δευτέρα έως Παρασκευή, δωρεάν. Πάνω από δύο παιδιά 6 -12 ετών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 4 ευρώ. Παιδιά 6 – 12 ετών: Σαββάτο, Κυριακή, Αργίες, 7 ευρώ.

Ιστοσελίδες: www.lagonissiresort.gr/gr/grand-beach-athens.aspx καιwww.facebook.com/pages/Grand-Resort-Lagonissi/203315276354442?group_id=0 .

 

Eden Beach, Ανάβυσσος

Μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Eden Beach Resort Hotel στην Ανάβυσσο, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας και να χαλαρώσετε. Η παραλία του ξενοδοχείου με το χαρακτηριστικό μαύρο λιθάρι (τοπωνύμιο της περιοχής), βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία επί 11 συναπτά έτη. Δεν υπάρχει κόστος εισόδου, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε αν πάρετε ξαπλώστρες. Στην παραλία υπάρχει bar αλλά και διάφορα θαλάσσια παιχνίδια.

Ιστοσελίδες: www.eden.gr και www.facebook.com/groups/21044779488/ .

 

Καράβι Σχοινιά

Το Καράβι του Σχοινιά είναι ένας παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής 30 στρεμμάτων με 100 μέτρα πρόσοψη στη θάλασσα και ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley.

Η παραλία είναι μια όμορφη και οργανωμένη αμμουδιά με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ και βραβεύεται επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία», πληρώντας, τα μεταξύ πολλών άλλων, αυστηρά κριτήρια της ασφάλειας και υγιεινής.

Πληροφορίες: Ωράριο: 9.00 π.μ.- 9.00 μ.μ. Η είσοδος στο Καράβι είναι δωρεάν.

Ιστοσελίδες: www.karavi.gr και www.facebook.com/karavi.schinias?filter=2 .

 

Ακτή Βουλιαγμένης

Λίγα μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, μετά το Καβούρι, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται αυτή η μεγάλη αμμουδερή και δημοφιλής οργανωμένη παραλία. Το περιβάλλον είναι κοσμοπολίτικο γύρω από την παραλία, αλλά διατηρεί και κάτι από τον εξοχικό χαρακτήρα που είχε πριν πολλά χρόνια με τα πολλά δέντρα και την εξαιρετική αμμουδιά.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και άλλες δραστηριότητες. Επίσης διαθέτει στους χώρους της μπαρ, εστιατόριο και καφετέριες για αναψυκτικά και ποτά. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της σχετικά ακριβής παραλίας είναι και η δυνατότητα πρόσβασης που προσφέρει σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πληροφορίες: Τιμές: Κανονικό εισιτήριο 4 ευρώ και μειωμένο (για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, πολύτεκνους, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άλλες κατηγορίες), 3 ευρώ. Οι ξαπλώστρες δεν έχουν επιπλέον χρέωση.

 

Αστέρας Γλυφάδας

Προτιμάτε πισίνα ή θάλασσα; Στα αστέρια Γλυφάδας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη βουτιά σας τόσο στη θάλασσα της Γλυφάδας, όσο και στην πισίνα του Balux Café, αρκεί να το αποφασίσετε από πριν, προκειμένου να διαλέξετε ποιες παροχές θα πληρώσετε.

Η παραλία Αστέρας Γλυφάδας αρχίζει πίσω από το παλιό κέντρο διασκέδασης «Αστέρια» και εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της μικρής χερσονήσου προς τα νότια της Γλυφάδας, σε απόσταση λιγότερη από 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Στις τιμές περιλαμβάνεται ξαπλώστρα, ομπρέλα, ντους και αποδυτήρια.

Πληροφορίες: Τιμές: 4 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τους δημότες και για παιδιά 4-12 ετών, ισχύουν οι μισές τιμές. Οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται.

Ιστοσελίδα: www.asterascomplex.com/asteras-beach-introduction/ .

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

 

Σχετικά άρθρα