Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Οι καλύτεροι συνδυασμοί ποτού και φαγητού

24 Δεκεμβρίου 2013
Για το boro.gr γράφει η κυρία Kία Καραγιάννη, Διατροφολόγος - διαιτολόγος:

Kία Καραγιάννη

Μερικές συμβουλές για το τι να διαλέξετε. Το κατάλληλο ποτό συμπληρώνει το σκηνικό ενός ωραίου γεύματος.

*  Για ξεκίνημα επιλέξτε αφρώδες ξηρό ελληνικό κρασί, σαμπάνια ή προσέκο. Οι φυσαλίδες σημαίνουν γιορτή και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

*  Συνοδέψτε το ψητό κοτόπουλο ή την ψητή γαλοπούλα με πατάτες και λευκό κρασί, ενώ τη γεμιστή με κόκκινο ξηρό κρασί.

*  Αν επιλέξετε αρνάκι, κατσικάκι, μοσχάρι ή χοιρινό τότε είναι προτιμότερο να έχετε στο τραπέζι κόκκινο κρασί. Αν δε σας αρέσει το κρασί μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο ούζο ή τσίπουρο.

*  Το κόκκινο κρασί είναι φύλακας άγγελος της υγείας μας. Έρευνα δείχνει ότι οι καπνιστές που πίνουνε κρασί έχουν 60% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του πνεύμονα.

*  Προσοχή στα αλμυρά συνοδευτικά γιατί εντείνουν τη δίψα και σας παρασύρουν να πίνετε περισσότερο.

*  Στις εξόδους σας πείτε όχι στην υπερκατανάλωση ποτών με αναψυκτικά. Προσπαθήστε να τα πίνετε σκέτα ή με σόδα.

*  Το αλκοόλ έχει 7 θερμίδες/ γρ. γι αυτό προτιμήστε κρασί, μπύρα, ούζο, ή ποτά υψηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ μόνο με νερό ή σόδα.

*  Για κάθε ένα ποτήρι αλκοολούχο ποτό θα πίνετε ένα ποτήρι νερό.

*  Αν πιείτε νερό με  λεμόνι και ρίζα τζίντζερ, θα καταπολεμήσετε γρηγορότερα το hangover, αποτοξινώνοντας τον οργανισμό σας.

*  Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στην κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με τους άντρες. Όλοι όμως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

*  Αυτές τις γιορτινές ημέρες βάλτε στόχο να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά με αγαπημένα πρόσωπα. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα