Χίος: Πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο

26 Δεκεμβρίου 2013

Είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που γίνεται στον Περιφερειακό δρόμο της πόλης, κοντά στο Βαρβάσι, το ασθενοφόρο να καθυστερεί μια περίπου ώρα;

Και όμως αυτό έγινε στην περίπτωση του άτυχου Νίκου Γιοβανάκη, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο γύρω στη μία το πρωί της Δευτέρας, στην τελευταία στροφή πριν τα φανάρια στο εσωτερικό γεφυράκι του Παρθένη.

Χρειάστηκε μια ώρα περίπου για να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ, και αυτό γιατί- σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία- το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν για διακομιδή ασθενούς με καρδιολογικά προβλήματα από τα Ψαρά στη Βολισσό.

Η διακομιδή στο Νοσοκομείο έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και ο 48χρονος οδηγός έχασε τη μάχη για τη ζωή χωρίς στην ουσία να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες που οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Την κατάσταση με το προσωπικό του Νοσοκομείου και ειδικά με τα πληρώματα των ασθενοφόρων τα είχε φέρει στην επικαιρότητα το Σωματείο των Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο πρόσφατα, με αφορμή το θέμα της διαθεσιμότητας των οδηγών. Είχαν δε επισημάνει ότι αυτές οι ελλείψεις μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν σε αυτή την πολιτική που απογυμνώνει υπηρεσίες, ακόμα και σαν αυτές του ΕΚΑΒ. Αναμένουμε την επίσημη θέση της Διοίκησης του Νοσοκομείο και το πώς θα αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα αφού όχι μόνο η βραδινή, αλλά και η απογευματινή βάρδια του ΕΚΑΒ στο νησί είναι πολλές μέρες μονή.

Πηγή: www.madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....