Πότε πρέπει να πάρω βιταμίνες;

29 Νοεμβρίου 2012
Η κυρία Ελένη Χρονοπούλου, φαρμακοποιός, εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται ο οργανισμός μας βιταμίνες αλλά και με ποιο κριτήριο τις επιλέγουμε.

Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται βιταμίνες;

Οι βιταμίνες αποτελούν μια παρεξηγημένη κατηγορία συμπληρωμάτων στη χώρα μας. Άλλοι τις παίρνουν με το τσουβάλι και χωρίς τη συμβουλή γιατρού και άλλοι τις απορρίπτουν μετά βδελυγμίας. Ωστόσο, οι βιταμίνες διατίθενται και κυκλοφορούν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ιδίως σήμερα με τις  βεβαρημένες εργασιακές συνθήκες που έχουμε οι περισσότεροι, το θέμα της σωστής διατροφής πρέπει να επανεξεταστεί. Μια διατροφή χαμηλή σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό. Στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων στοχεύουν οι βιταμίνες, τις διατροφικές ελλείψεις του οργανισμού επιχειρούν να καλύψουν.

Εκτός από τους εργαζόμενους, ποιοι άλλοι χρειάζονται βιταμίνες;

Γενικώς, τα πολυάσχολα άτομα,  όπως οι εργαζόμενοι και οι μαθητές ή οι φοιτητές, τα άτομα που κάνουν έντονη άσκηση, όσοι αποκλείουν βασικές ομάδες τροφίμων από το διαιτολόγιό τους (π.χ χορτοφάγοι) καθώς και οι ηλικιωμένοι. Δεν θα προτείναμε ποτέ σε κάποιον που έχει ισορροπημένη δίαιτα και διατροφή να παίρνει και συμπληρώματα βιταμινών.

Επειδή επιβαρύνεται ο οργανισμός;

Τα συμπληρώματα επιβαρύνουν ανάλογα με τον τρόπο που κατασκευάζονται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα διαφορά είδη συμπληρωμάτων. Μια απλή βιταμίνη σε αναβράζουσα μορφή δεν μπορεί να ληφθεί από οποιονδήποτε, π.χ υπάρχουν άτομα που έχουν καρδιακή ανεπάρκεια ή πάσχουν από  υπέρταση που απαγορεύεται να λάβουν τέτοιας μορφής σκεύασμα. Ο φαρμακοποιός και ο γιατρός είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood