Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο και κρεμμύδι

27 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το χοιρινό
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κιλό περίπου  χοιρινό φιλέτο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Για τη σως
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Για το χοιρινό
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Πρόσθετο μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρουμε 5 λεπτά. Προσθέστε ξύδι και δεντρολίβανο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Πασπαλίστε με το πιπέρι.

Χαράζετε  βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε. Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό  και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.  
Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένουμε το ρολό με σπάγγο.

Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί  και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το  για 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Για τη σως
Σε μια  κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Τέλος ραντίζετε το χοιρινό με τη σως και σερβίρουμε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ