Σαλάτα με σπανάκι και καραμελωμένα καρύδια

27 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τα καραμελωμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Για τη σαλάτα
350 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
600 γραμμάρια σπανάκι, καθαρισμένο
καθαρισμένο ρόδι για γαρνιτούρα

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα καρύδια και το αλάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι τα καρύδια να αποκτήσουν λαδερή υφή.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσουν τα καρύδια.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, και το ξίδι με το σύρμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα με λίγο από το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ με τη γαλοπούλα από πάνω. 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ