Σαλάτα με σπανάκι και καραμελωμένα καρύδια

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p style="margin-bottom: 0in;"><span style="font-size: medium;"><em><span style="font-family: Arial,sans-serif;">Για 4 άτομα</span></em></span></p>
<p style="margin-bottom: 0in;"><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα καραμελωμένα καρύδια</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα<br />1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι<br />1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη</span></p>
<p style="margin-bottom: 0in;"><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;"><span style="font-family: Arial,sans-serif;">Για το ντρέσινγκ</span></span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα ντιζόν</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ξίδι</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">αλάτι πιπέρι</span></p>
<p style="margin-bottom: 0in;"><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;"><span style="font-family: Arial,sans-serif;">Για τη σαλάτα</span></span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">350 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">600 γραμμάρια σπανάκι, καθαρισμένο</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">καθαρισμένο ρόδι για γαρνιτούρα</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα καρύδια και το αλάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι τα καρύδια να αποκτήσουν λαδερή υφή.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσουν τα καρύδια. </span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.</span><br /><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, και το ξίδι με το σύρμα σε ένα μπολ.</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><span style="font-family: Arial,sans-serif; font-size: medium;">Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα με λίγο από το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ με τη γαλοπούλα από πάνω. </span></p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα