Πατέ μανιταριών

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">30 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας dry sherry (γλυκό κρασί με απαλή υφή)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">125 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 φλιτζάνι  ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι &amp; φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 (περίπου 30cm) μπαγκέτα, κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">60 ml (1/4 φλιτζανιού) ελαιόλαδο</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βάση σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αυξήστε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το sherry, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ ή μπλέντερ. Προσθέστε το τυρί κρέμα και το μαϊντανό και χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάστε τη γεύση  και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφορά σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σταθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουρτσίστε φέτες μπαγκέτας με λίγο από το ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με το πατέ μανιταριών πάνω σε κάθε ψωμάκι μπαγκέτας.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα