Πατέ μανιταριών

27 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

30 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας dry sherry (γλυκό κρασί με απαλή υφή)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
125 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι  ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 (περίπου 30cm) μπαγκέτα, κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
60 ml (1/4 φλιτζανιού) ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βάση σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Αυξήστε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το sherry, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ ή μπλέντερ. Προσθέστε το τυρί κρέμα και το μαϊντανό και χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάστε τη γεύση  και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφορά σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σταθεί.

Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουρτσίστε φέτες μπαγκέτας με λίγο από το ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με το πατέ μανιταριών πάνω σε κάθε ψωμάκι μπαγκέτας.

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ