Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

29 Δεκεμβρίου 2013

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, μετά την πολύωρη απολογία του.

Οι περιοριστικοί όροι είναι: 150.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, δύο φορές εμφάνιση τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Επιβεβαιώθηκε απλά η αρχική μου δήλωση ότι πιστεύω στον Θεό και στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Χάρης Τομπούλογλου, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά».Νωρίτερα, απολογήθηκε και ο φερόμενος ως συνεργός του Τομπούλογλου, για τον οποίο ο ίδιος ο πρώην κρατικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι δεν έχει ποινική εμπλοκή στην υπόθεση των χρημάτων.

Το κατηγορητήριο 

Ο Χάρης Τομπούλογλου κατηγορείται για την υπόθεση χρηματισμού από εταιρεία, την οποία φέρεται να εκβίαζε αν και η εταιρεία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του Νοσοκομείου.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Νοσοκομείου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει 25.000 ευρώ προσημειωμένα προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει έργο του Νοσοκομείου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βίντεο στα οποία ο Τομπούλογλου εμφανίζεται ζητάει χρήματα και να απειλεί την εταιρεία ενώ αναφέρει ότι αν τον πληρώσουν θα φρόντιζε να τους «δώσει» και άλλο έργο.

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ