Απαισιόδοξοι και με τάσεις φυγής οι Ελληνες - Φοβούνται πως τα χειρότερα έρχονται

29 Δεκεμβρίου 2013

Mε απαισιοδοξία και τάσεις φυγής υποδέχονται το 2014 οι πολίτες, όπως προκύπτει από την έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». 

Επτά στους δέκα Έλληνες (68,6%) εκτιμούν ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας και μόλις ένας στους τέσσερις (25,1%) θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα πέρασαν. 

Ανάλογο αποτέλεσμα προκύπτει και στην ερώτηση για το ποια λέξη περιγράφει καλύτερα τη μελλοντική εξέλιξη της χώρας. Επτά στους δέκα συνολικά θεωρούν ότι οι λέξεις «καταστροφή» (27,3%) «στασιμότητα» (25,1%) και «κρίση» (18,3%) εκφράζουν το αύριο της Ελλάδας.

Ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 55,6% των ερωτηθέντων) δηλώνει ότι θα έφευγε από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία, ενώ το 45,9% δηλώνει ότι έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να φύγει από την πόλη και να εγκατασταθεί στην επαρχία.

Πάτηστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε τα σχετικά ευρήματα  Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται (22,5%) με διαφορά 0,8% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 21,7%. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 19,4%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, προηγείται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%. Ωστόσο, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, η οποία φτάνει το 28,2%.

Πάτηστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε τους πίνακες 

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ