Σούπα αυγολέμονο με κοτόπουλο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρό κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κούπες νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρό καρότο (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο πιπέρi</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Αφαιρέστε από το κοτόπουλο την εξωτερική πέτσα. Αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύντε το κοτόπουλο το καλά μέσα και έξω. Τοποθετήστε το σε μεγάλη κατσαρόλα με το νερό επάνω στη φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται. Ρίξτε μέσα το λάδι, το καρότο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάστε και βράστε, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Βγάλτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αδειάστε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, περνώντας τον από λεπτή σίτα. Βάλτε τον στη φωτιά, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα το ρύζι κι ανακατέψτε το. Προσθέστε αν θέλετε και τα τρυφερά κρεατάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάστε και σιγοβράστε τη σούπα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, 20' περίπου. Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε μέσα το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε δυο – τρεις κουταλιές από τη ζεστή σούπα. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά. Πασπαλίστε την με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ την ζεστή, συνοδεύοντάς τη με το βρασμένο κοτόπουλο, ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με μαγιονέζα. Αν δεν σας αρέσει η γεύση από το αυγολέμονο, προσθέστε στη σούπα μόνο το χυμό λεμονιού.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα