Χοιρινό κότσι με σπόρους ροδιού

30 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το χοιρινό
1 κλαράκι κανέλα
1 κλαράκι θυμάρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 νεροπότηρο χυμό ρόδι
½ νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
1½-2 κιλά κότσι κομμένο σε χοντρές φέτες
2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
Σπόρους από 1 ρόδι

Για τη γαρνιτούρα με πουρέ
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα



 

 

 

 

Εκτέλεση

Για το χοιρινό
Βάζετε σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας λίγα λίγα και απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, τα φέρνετε μια βόλτα και στη συνέχεια ξαναβάζετε όλο το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού.

Στη συνέχεια το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, χυμό ρόδι και αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 1 ώρα.
Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για τουλάχιστον άλλη μισή ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.
Ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με σπόρους ροδιού και σερβίρετε με τον πουρέ.

Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ