Σούπα με πατάτα και καρότο

30 Δεκεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

900 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα σε φέτες
200 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 πατάτα σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
2 κουταλάκια ζάχαρη
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά με τα καρότα και τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Την ξαναζεσταίνουμε και σερβίρουμε με τριμμένο μαϊντανό.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ