Σούπα με πατάτα και καρότο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">900 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα σε φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια τριμμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πατάτα σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">Μαϊντανός</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σοτάρουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά με τα καρότα και τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Την ξαναζεσταίνουμε και σερβίρουμε με τριμμένο μαϊντανό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα