Ιδέες για το πρώτο πρωινό του χρόνου:Ποια μαγαζιά να επισκεφτείτε

31 Δεκεμβρίου 2013

Αν μετά τους παραδοσιακούς εορτασμούς για τον ερχομό της νέας χρονιάς –κάπου εκεί στα ξημερώματα­, στις πέντε, τις έξι, τις επτά ή και αργότερα– χρειαστείτε μια γευστική επανεκκίνηση, υπάρχουν αρκετές λύσεις. Πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία σερβίρουν ­πρωινό και προτίθενται να επαναφέρουν το ρεζερ­βουάρ στο φουλ.

 

 Tο «Ballroom»της «Μεγάλης Βρεταννίας»
Tο «Ballroom» της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Το ξημέρωμα της νέας­ χρονιάς απ’ όλα έχει ο μπουφές... Και κρύα, και ζεστά, και γλυκά, και αλμυρά, και υγιεινά, και αμαρτωλά. Εκεί που θα έχετε ξενυχτήσει λίγο παραπάνω απ’ ό,τι συνηθίζετε και θα χρειάζεστε μια μικρή (ή μάλλον μεγάλη ) γευστική ώθηση, μπορείτε να κάνετε μια στάση στα... πιτς. Πολλά ξενοδοχεία κι εστιατόρια έχουν σκοπό να στρώσουν το πρώτο πρωινό τραπέζι του 2014 από νωρίς, οπότε έχετε (ανάλογα με το πού θα βρεθείτε ) αρκετές και ομολογουμένως χορταστικές επιλογές – αν και κάποιες­ τιμές θα μπορούσαν εδώ που τα λέμε να είναι λίγο πιο μαζεμένες αυτήν την εποχή. Τέλος πάντων, εμείς θα σας αραδιάσουμε διάφορα σενάρια, εσείς ζυγίστε το πορτοφόλι σας –χάσατε ή κερδίσατε στα χαρτιά;– και το πόσο πεινάτε και αποφασίστε.

 

Έχουμε και λέμε... Στα βόρεια προάστια μπορείτε να επιλέξετε το κηφισιώτικο «Semiramis». Από τις 5.30 μέχρι τις 11 π.μ., στο ντιζαϊνάτο πολύχρωμο εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου θα κυκλοφορούν ελεύθερα σπιτικά ψωμιά, panettone, pancakes, βάφλες, λουκουμάδες, αβγά, τυριά, αλλαντικά­, σούπες, ακόμη και hot dogs (€ 40 το άτομο, 2106284400 ). Επίσης πλούσια είναι η πρόταση του «Civitel Olympic Hotel» στο Μαρούσι, που από τις 5 π.μ. μέχρι τις 12 μ. πασπαλίζει τα ψωμάκια, τα κέικ, τα κουλουράκια, τα δημητριακά και τις κρέμες του με γιορτινή αστερόσκονη, προσθέτοντας στη συνταγή μια κρητική γωνιά όπου θα ανακαλύψετε­ λυχναράκια, χορτοπιτάκια και ντάκους. αν πεινάτε παραπάνω, θα υπάρχουν και κάποια κυρίως πιά­τα (€ 25, 2106801900 ).

 

 

Σε πιο μπαρίστικο στιλ, αλλά με χαλαρές για την περίσταση μουσικές, διότι η κονσόλα θα έχει κάνει κρεσέντο νωρίτερα, το «Faro Capo» στο Νέο Ψυχικό θα σερβίρει από τις 7 μέχρι τις 10 π.μ. το δικό του πρωινό για τους ξενύχτηδες: εκτός από αβγά, κρουασάν, γλυκά κ.λπ., θα συναντήσετε και τέσσερις σούπες του Χρύσανθου Καραμολέγκου, ο οποίος έχει τη γευστική επιμέλεια του εστιατορίου (€ 20, 2130200000 ). 
Στο κέντρο η «Μεγάλη Βρεταννία» θα «ξεδιπλώσει» τον καθιερωμένο λαμπερό και πλουσιοπάροχο μπουφέ της στο χώρο του «Ballroom» από τις 5 μέχρι τις 9 π.μ., με κλασικές επιλογές English breakfast, ελληνικές –ελληνικότατες– σούπες και την απαραίτητη σαμπανιζέ διά­θεση (€ 40, 2103330000 ), ενώ εξίσου κλασική επιλογή είναι ο διάσημος μπουφές του «Βυζαντινού» του «Hilton», που στην προκειμένη ξεκινάει από τις 4.30 και διαρκεί μέχρι τις 10.30 π.μ., με ομελέτες, scrambled eggs, πόριτζ, μούσλι, σφολιατοειδή, french toast, βουτήματα, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, τυριά, αλλαντικά και διάφορα είδη μελιού και μαρμελάδας αλλά και ζυμαρικά, κοτόπουλο με πατάτες, κεφτεδάκια με φέτα κ.ά. (€ 40, 2107281000 ).

 

 

Αν βρεθείτε στο Κολωνάκι, το «La Suite Lounge» του «St George Lycabettus» έχει τη δική του ελληνο-διεθνή πρόταση, όπου σπιτικές μαρμελάδες, μπουγάτσες, χωριάτικες τυρόπιτες και τοπικά τυριά και αλλαντικά συναντούν τις γεύσεις του αμερικάνικου πρωινού στον μπουφέ, από τις 5.30 μέχρι τις 10.30 μ.μ. (€ 38, 2107416191 ). Αν όμως προτιμάτε κάτι a la carte, το «Nice ‘n’ Εasy» στη Σκουφά έχει προγραμματίσει πρωινό διαρκείας (μετά τις 4 π.μ. και μέχρι τις 2 μ.μ.! ), με επίσης ατελείωτες επιλογές όπως συνηθίζει: από σούπες (κοτόσουπα, μοσχαρόσπουπα, μανιταρόσουπα ), χειροποίητες πίτες, βάφλες, αβγά, bagels, pancakes, μαγειρευτά, ζυμαρικά κ.ά. (2103617201 ). 

 

 

Τα ξενοδοχεία της Λεωφόρου­ Συγγρού μπαίνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε mood πρωινού για απαιτητικούς νυχτο­περιπατητές: το «Atheneum Intercontinental» σερβίρει το δικό του –βλ. πίτες, φρεσκοψημένα ψωμάκια, αβγά, λουκάνικα, french toasts, πολλά τυριά, καπνιστά ψάρια, φρουτοσαλάτες, δημητριακά– στο «Cafezoe» στις 5-11 π.μ. (€ 34,50, 2109206000 ), το «Ledra Marriott» στρώνει στις 4-11 π.μ., στο «Zephyros», έναν μπουφέ γεμάτο κάθε λογής καλούδια (€ 27,50, 2109300000 ) και το «Metropolitan» ακολουθεί την ίδια τακτική στο «Trocadero» από τις 4.30 π.μ. (€ 32, 2109471000 ). Αν όμως κινηθείτε σε νότια τροχιά, μπορείτε να χαζέψετε τον πρωινό Σαρωνικό από την κορυφή του ξενοδοχείου «Poseidon» κρατώντας (ακόμη ) ένα αφρώδες στο ποτήρι και τσιμπολογώντας σολομό, μπρικ, τυριά και αλλαντικά, πολλών λογιών αβγά, muffins και χειροποίητα γιορτινά γλυκά από τη δική του «συλλογή» (€ 15, 2109872000 ) ή να επιλέξετε το «The Margi» στη Βουλιαγμένη, που από τις 4 μέχρι τις 11 π.μ. προτείνει American breakfast με πινελιές διεθνούς κι ελληνικής κουζίνας συνοδεία –τι άλλο;– σαμπάνιας (€ 29, 2108929000 ), όπως και τον ιδιαίτερα ελκυστικό μπουφέ του «Astir Plalace» στις 5.30-11 π.μ. (€ 38, 2108902000 ).

 

Πηγή: www.athinorama.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ