Δεν έχω καλή διάθεση, δουλεύω συνέχεια, έχασα το χαμόγελό μου: Γιατί;

Νιώθω ότι έχω πρόβλημα. Τα έχω με τον εαυτό μου, όχι προς την εμφάνισή μου αλλά ως προς την προσωπική μου άποψη η οποία διαφέρει από όλους τους άλλους της ηλικίας μου. Δεν κάνω πράγματα που θα έπρεπε να κάνει μια κοπέλα 23 ετών.

Αισθάνομαι ακόμα και τις φίλες μου να μην με υπολογίζουν γιατί με θεωρούν ξενέρωτη στο να βγω και να διασκεδάσω μέχρι αργά. Με κρίνουν που δεν τίποτα από το να κοιμάμαι και να πηγαίνω πίσω στη ζωή μου στάσιμη χωρίς να κάνω κάποιο βήμα. Έχουν δίκιο όμως.

Νιώθω αδύναμη να προχωρήσω

Νιώθω μεγαλύτερη από ότι είμαι και αδύναμη να προχωρήσω, να διασκεδάσω και να φύγω από καταστάσεις που με πληγώνουν πολύ. Έχω χάσει τον εαυτό μου, το γέλιο μου. Δεν κάνω τίποτα άλλο πέρα από τη δουλειά μου. Δεν είμαι θετική σε νέες γνωριμίες. Είτε είναι φιλικές είτε ερωτικές.

agkalia-zeugari-skepseis

Ξέρω ποιο είναι το λάθος μου, αλλά αισθάνομαι χαμένη. Θέλω να ζήσω και εγώ φυσιολογικά όπως όλοι και να μην στενοχωριέμαι. Έχω και μια σχέση η οποία είναι κυριολεκτικά αρρωστημένη και με «ρίχνει» ακόμα περισσότερο.

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχοθεραπευτής Κωνσταντίνος Γεμενετζής

Αγαπητή αναγνώστρια.

Το ότι νιώθεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου θα πει πως ίσως δεν είχες τη δυνατότητα να υπάρξεις παιδί ανέμελο και χαρούμενο. Από εδώ πηγάζει και αυτό που λες ότι είσαι αδύναμη να προχωρήσεις και να διασκεδάσεις.

Ίσως όσο και αν φαντάζει παράδοξο, σου είναι οικείο να μένεις σε καταστάσεις που σε πληγώνουν πολύ και δεν μπορείς να αφήσεις. Έτσι δεν μπορείς και να κάνεις το επόμενο βήμα.

Οι συμβουλές δεν βοηθούν

Υποψιάζομαι πως όλα αυτά συνδέονται με την προσωπική σου ιστορία και είναι πολύ ριζωμένα μέσα σου. Για αυτό οι συμβουλές δεν βοηθούν. Καλό είναι μια ψυχοθεραπεία, στην οποία θα δώσεις προτεραιότητα στα προβλήματά σου.

Αν και στην αρχή θα πιεστείς, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Ο εαυτός σου είναι πρώτη ανάγκη και πάντα μπορείς να βρεις καλή και προσιτή οικονομικά ψυχοθεραπεία.

Κωνσταντίνος Γεμενετζής
ψυχοθεραπευτής

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση και πίεση: Να διαλέξω την κοπέλα μου ή τους γονείς μου;

Σχέση: Το… κολπάκι για να μην ανακατεύονται στα προσωπικά σου

Πόση… ανασφάλεια κρύβει μια σχέση μέσω Facebook;

Σχέση και συγκατοίκηση: Πώς θα αντέξεις χωρίς να τα… σπάσετε;

Καρκίνος και σχέση: Με ποια ζώδια ταιριάζει καλύτερα;

Σχετικά άρθρα