Σούπα με αρακά και σέλερι

2 Ιανουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 καρότο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Χοντροκομμένο σέλερι
1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
600 γραμμάρια αρακάς
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και όταν βράσει το μείγμα, προσθέτουμε τον αρακά.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 - 20 λεπτά ακόμη. Με μπλέντερ ανακατεύουμε την σούπα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε πιάτο.
Σερβίρεται με μια φέτα ζεστό ψωμί.

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ