Μπισκότα με μελάσα και ζάχαρη

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα μαύρη ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλο αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού μαύρη μελάσα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, το αυγό, το μελάσα και σε ένα μεγάλο και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Καλύψτε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φύλλο λαδόκολλας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε τη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο πιάτο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βγάζετε η ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας και τα βουτάτε στο πιάτο της ζάχαρης, πιέστε απαλά πάνω τους, έτσι ώστε η ζάχαρη κάτσει καλά στα μπισκότα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο και είναι έτοιμα αλλά πολύ αφράτα και μαλακά.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα