Πώς θα συνέλθω από το hangover;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημο είναι το επόμενο πρωί μετά από μία υπέροχη νύχτα που το αλκοόλ έρεε άφθονο. Το λεγόμενο hangover μας ταλαιπωρεί ακόμη και για μέρες μετά από ένα ξέφρενο βράδυ. Και επειδή Σάββατο βράδυ έρχεται, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα συνέλθουμε από τις συνέπειες του hangover.

Τι ακριβώς είναι το hangover;

Είναι μία σειρά συμπτωμάτων που συνδέεται με πρόσφατη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Αυτός που υποφέρει από hangover συνήθως έχει πονοκέφαλο, ζαλάδα, τάση για εμετό, νύστα, σύγχυση και δίψα. Το hangover μπορεί να κάνει την εμφάνισή του κάθε ώρα της ημέρας, αλλά κάνει την εμφάνισή του συνηθέστερα το πρωί, αμέσως μετά το νυχτερινό μεθύσι. Στα συμπτώματα αυτά προστίθενται τα αισθήματα άγχους, μετάνοιας, ντροπής, αμηχανίας καθώς επίσης και θλίψη.

Κοιμηθείτε αρκετά!

Η ένταση του hangover εξαρτάται από την ποσότητα του ποτού που καταναλώσατε και από το πόσες ώρες κοιμηθήκατε. Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο πιο έντονο θα είναι για εσάς το hangover. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς πόσο αλκοόλ μπορείτε να καταναλώσετε για να αποφύγετε το hangover. Εξαρτάται από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήπιατε, πόσο κουρασμένοι ήσαστε πριν ξεκινήσετε να πίνετε, αν ήσαστε ήδη αφυδατωμένοι όταν ξεκινήσατε να πίνετε, αν πίνατε νερό παράλληλα με το αλκοόλ και από το πόσο κοιμηθήκατε μετά το μεθύσι.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το hangover φεύγει μετά από 48 ώρες. Η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε.

Έχετε πονοκέφαλο; 

Ας ρίξουμε μία αναλυτικότερη ματιά στο πώς κάνει την εμφάνισή του το hangover. Καταρχάς, τα συμπτώματά του κάνουν την εμφάνισή τους όταν πέσει η συγκέντρωση του αλκοόλ στο αίμα. Τα συμπτώματα αυτά είναι: ο αυξημένος καρδιακός παλμός, η υπερένταση, τα κόκκινα μάτια, οι μυϊκοί πόνοι, η διάρροια, η ζαλάδα, η άσχημη αναπνοή, ο πονοκέφαλος, η αίσθηση εξάντλησης, η ναυτία, η φωτοφοβία, το πρόβλημα συγκέντρωσης, η ευαισθησία στους δυνατούς ήχους, η δυσφορία, ο στομαχόπονος, η δίψα, ο εμετός, η ωχρότητα και η κακοκεφιά.

Πώς μπορεί να συνέλθει κανείς από το hangover;

Εννοείται πως η καλύτερη «θεραπεία» για το hangover είναι η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ ή το να αποφύγετε εντελώς την κατανάλωσή του. Αν, ωστόσο, βρεθείτε στη θέση αυτοί υπάρχουν μερικοί τρόποι να μετριάσετε τις παρενέργειές του είναι οι εξής:

1.Πιείτε πολλά υγρά κατά την διάρκεια της επόμενης μέρας και κυρίως νερό.

2.Καταναλώστε στέρεες και στεγνές τροφές όπως οι φρυγανιές, το ψωμί και τα crackers τα οποία βοηθούν το στομάχι.

3.Αποφύγετε τα παυσίπονα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά παυσίπονα (κυρίως αυτά που περιέχουν παρακεταμόλη) αντιδρούν και επιτίθενται στο συκώτι, ενώ η ασπιρίνη μπορεί να μην είναι κατάλληλη για το στομάχι σας. Αν δεν αντέχετε τον πόνο θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

4.Ξεκουραστείτε. Αν έχετε την ευκαιρία να ξανακοιμηθείτε, το καλύτερο θα ήταν να το κάνετε, θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Βεβαιωθείτε πως έχετε αρκετό νερό στο κομοδίνο σας.

Σχετικά άρθρα