Μήπως το παιδί σας έχει συνεχώς δέκατα; Δες τι μπορεί να φταίει

2 Ιανουαρίου 2014

Το θερμόμετρο που επιμένει να δείχνει πάνω από 37, μπορεί εύκολα να πανικοβάλει τη νέα μητέρα. Ειδικά αν δεν συμπίπτουν άλλα εμφανή συμπτώματα και το αίτιο της αυξημένης θερμοκρασίας παραμένει άγνωστό, η αγωνία της μπορεί να χτυπήσει κόκκινο. 

Θερμοκρασίες χαμηλότερες από το 38, συχνά αποτελούν δείκτη πολύ φυσιολογικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα, όπως η οδοντοφυΐα, ενώ όταν πλησιάζουν το 38 και παραμένουν για μερικές ημέρες σημαίνει ότι κάποια ίωση κάνει το πέρασμά της.

Ακόμη, στη θερμομέτρηση ενός μωρού ο υδράργυρος μπορεί να δείξει 37,5 μόνο και μόνο επειδή έχουμε ντύσει ή σκεπάσει το μωρό υπερβολικά ζεστά και να υποχωρήσει αυτόματα μόλις αφαιρέσουμε κάποιο από τα σκεπάσματα ή ρούχα. Το κατώτατο όριο για να θεωρήσουμε ότι το μωρό μας έχει πυρετό είναι το 38, όπου εκεί μόνο πρέπει να επέμβουμε με αντιπυρετικά, έπειτα πάντα από τη συμβουλή του παιδιάτρου μας.

Η χορήγηση αντιβίωσης ή αντιπυρετικών χωρίς συμβουλή παιδιάτρου σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ένα σταθερό 37,5 είναι λάθος. Όπως και να ʽχει, ο παιδίατρος είναι πάντα δίπλα μας για να μας καθησυχάσει και να μας διαβεβαιώσει ότι αυτό που εμείς θεωρούμε δέκατα και μας ανησυχεί, τις πιο πολλές φορές είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και αθώο.

ΠΗΓΗ: dearmom.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ