Χάσε έως 5 κιλά παραπάνω πίνοντας πράσινο καφέ!

Μπορεί να γνωρίζετε πως ο πράσινος καφές βοηθά στην απώλεια βάρους, έχετε όμως υπόψη όλα τα άλλα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας;  Στην πραγματικότητα, αντί να διατίθενται στην αγορά μόνο ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους, θα έπρεπε να διατίθενται στην αγορά ως συμπλήρωμα για μία σειρά ζητημάτων υγείας.

Τι είναι ο πράσινος καφές;

Οι κόκκοι του πράσινου καφές είναι ωμοί, μη καβουρντισμένοι κόκκοι καφέ. Η διαδικασία ψησίματος φαίνεται πως καταστρέφει μερικά από τις θρεπτικές , φυσικές χημικές ουσίες των κόκκων. Τα τελευταία χρόνια, ο πράσινος καφές έχει γίνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους.

Σε τι μας ωφελεί ο πράσινος καφές;

Έρευνες δείχνουν ότι ο πράσινος καφές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι άτομα που πίνουν πράσινο καφέ χάνουν 3 έως 5κιλά περισσότερα από όσους δεν πίνουν. Επιπλέον, ο  ωμός καφές βοηθά στη μείωση του σακχάρου του αίματος και «κλειδώνει» τη συσσώρευση λίπους. Ο ωμός καφές βοηθά, επίσης, στη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος.

Η κατανάλωση πράσινου καφέ μπορεί, ακόμη, να είναι ευεργετική για τον διαβήτη. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Helwan, στο Κάιρο της Αιγύπτου, που δημοσιεύτηκε στο “American Journal of Science” αποκάλυψε ότι η κατανάλωση πράσινου καφέ μείωνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης σε διαβητικούς αρουραίους. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα του σε συγκεκριμένα οξέα είναι υπεύθυνη για την ανταγωνιστική δράση σχετικά με τη μεταφορά της γλυκόζης στο σώμα σας.

Παράλληλα, ο πράσινος καφές παρέχει στα κύτταρά μας ενέργεια που βοηθά στην βελτίωση της ψυχικής σας λειτουργίας. Με τη συνεχή ροή των θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, θα είστε σε θέση να εστιάσει καλύτερα και να επικεντρωθεί σε αυτό που κάνετε. Δεν θα βρείτε τον εαυτό σας κουρασμένο ή σε αδυναμία να συγκεντρωθεί.

Επιπλέον, οι κόκκοι του πράσινου καφέ περιέχουν πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν να απαλλαγούμε από τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξικές ουσίες που μπορεί να κάνουν σημαντική ζημιά. Οι ελεύθερες ρίζες συχνά ευθύνονται για την κακή κυκλοφορία του αίματος και τον αργό μεταβολισμό. Εκτός αυτού, οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν πολλαπλά το δέρμα προκαλώντας θαμπάδα, ακμή και  πρόωρη γήρανση. Ο πράσινος καφές δρα καταλυτικά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.
Υπάρχουν παρενέργειες από την λήψη πράσινου καφέ;

Ο πράσινος καφές φαίνεται να προκαλεί ελάχιστες παρενέργειες. Η καφεΐνη στον πράσινο καφέ – όπως ακριβώς και η καφεΐνη στον αρωματικό καφέ – μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που περιλαμβάνουν: πονοκέφαλο,
στομαχικές διαταραχές και ανησυχία.

 

Σχετικά άρθρα