Τρόποι να κάνεις το πρωινό ξύπνημα εύκολο

3 Ιανουαρίου 2014

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι για τα παιδιά. Και όταν βιάζεστε να τα ετοιμάσετε για το σχολείο, προκειμένου να μην καθυστερήσετε και εσείς στη δουλειά σας, τα πρωινά στο σπίτι μπορούν να γίνουν εφιάλτης. Εμείς σας προτείνουμε μερικά tips για να βοηθήσετε το παιδί σας να ξυπνάει εύκολα και γρήγορα:

-Αν το παιδί σας πάει δημοτικό, καλό θα ήταν να κοιμάται 10-11 ώρες τη νύχτα.
Προσπαθήστε να το βάλετε για ύπνο νωρίτερα καθώς αυτό μπορεί να το βοηθήσει να ξυπνήσει στην ώρα του.


-Αρκετά παιδιά δεν θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους επειδή κάτι τους προβληματίζει στο σχολείο. Ρωτήστε το παιδί σας το λόγο. Ένας κακός βαθμός, ένας εκφοβισμός (bullying)από έναν συμμαθητή ή μια δυσάρεστη κατάσταση μπορεί να είναι ο λόγος που δεν θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι.

-Δελεάστε το με το αγαπημένο του πρωινό. Ένα ντόνατ ή δημητριακά με γάλα είναι μια λύση. Τα τραγανά δαχτυλίδια δημητριακών Ολικής Αλέσεως με μέλι κάνουν τα Cheerios τόσο φυσικά και λαχταριστά, που γίνονται το αγαπημένο πρωινό των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας. 

-Δοκιμάστε ένα πρωινό ντους για να το βοηθήσει να ξυπνήσει.

-Εξηγήστε στο παιδί σας ότι το σχολείο δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρεωτικό. Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει τα ρούχα που θα φορέσει αλλά όχι την ώρα που θα ξυπνήσει.

ΠΗΓΗ: manamia.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ