Υγιεινό σουφλέ λαχανικών

7 Ιανουαρίου 2014

Υλικά

Για 6-8 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
280 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
20 γραμμάρια βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα βουτύρου και τοποθετούμε τα ψωμάκια του τοστ και σε όλο το ταψί μας, κατόπιν ψήνουμε στο φούρνο της μελιτζάνες, κολοκυθάκια και  πιπεριές στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια βάζουμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί δηλαδή πάνω από τα ψωμάκια τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω μία στρώση κολοκυθάκια, από πάνω της πιπεριές και τις ντομάτες , έπειτα προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.

Έπειτα ρίχνουμε από πάνω τι μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος πάνω από όλα τα υλικά μας και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί που μας έμεινε πάνω από την κρέμα γάλακτος, κατόπιν λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ