Κρήτη: Εμποροι στα πρόθυρα αυτοκτονίας -Tηλεφωνική γραμμή έσωσε την τελευταία στιγμή επτά άτομα

7 Ιανουαρίου 2014

Tην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι στην Κρήτη αποδεικνύουν στα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Εκατοντάδες είναι οι έμποροι, οι οποίοι έχουν βρεθεί στα πρόθυρα αυτοκτονίας, ενώ μάλιστα, κάποιοι έχουν σωθεί στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις επτά επίδοξων αυτόχειρων, στις οποίες επενέβη η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ο ψυχολόγος της γραμμής χρειάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα στο χώρο, όπου βρίσκονταν οι επίδοξοι αυτόχειρες προκειμένου να τους σταματήσει από αυτό που ήταν έτοιμοι να πράξουν. Ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, συνεχίζουν να παρακολουθούνται από τον ψυχολόγο.
Το παραπάνω, και το γεγονός ότι η γραμμή δέχτηκε μόνο τον τελευταίο χρόνο 350 κλήσεις από άτομα που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάθλιψης, οδήγησε τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ χθες στην περιφέρεια, από την οποία ζήτησε να παραταθεί η λειτουργία της γραμμής επ' αόριστον.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ