Πρωτοφανή κύματα σαρώνουν τις ακτές της Ευρώπης- Γυναίκα που χάθηκε μπροστά στην κάμερα θεωρείται νεκρή

8 Ιανουαρίου 2014

To κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για σφοδρές βροχοπτώσεις και κίνδυνο για νέες πλημμύρες σε όλη τη δυτική ακτή από την Αγγλία μέχρι την Ουαλία και τη Σκωτία.  Τεράστια κύματα χτυπούν ακτές και παραθαλάσσιες πόλεις της Βρετανίας ενώ οι ισχυροί άνεμοι σαρώνουν και τη Γαλλία και το σύνολο σχεδόν της β.ακτογραμμής. 

Magnify Image

Πλήθος κόσμου αγνοεί τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις των αρχών για να παραμείνουν μακρυά από τις παραλίες. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να απαθανατίσουν την ορμητική δύναμη της φύσης και βρίσκονται στα πιο απίθανα και επικίνδυνα σημεία των ακτών. 

Magnify Image

Μία γυναίκα παρασύρθηκε και αγνοείται, με τις αρχές να τη θεωρούν νεκρή, από τα τεράστια κύματα που χτύπησαν την παραθαλάσσια γαλλική πόλη Μπίαριτζ ενώ κάποιος από το συγκεντρωμένο πλήθος κατέγραψε σε βίντεο την στιγμή που το νερό την παρέσυρε. Πελώρια κύματα έχουν δημιουργηθεί όμως και στην Πορτογαλία. Οι παράκτιες περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ενώ στο Πόρτο τα τεράστια κύματα προκάλεσαν πανικό σε συγκεντρωμένο πλήθος που τα παρατηρούσε, παρέσυραν αυτοκίνητα και τραυμάτισαν μια γυναίκα.  


Tην ίδια στιγμή, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Βρετανία, υποδέχονται δεκάδες surfers που καταφτάνουν από όλο τον κόσμο για να "τιθασεύσουν" τα κύματα και δηλώνουν πως πρόκειται για μια μοναδική και σπάνια ευκαιρία. Το επίκεντρο αναμένεται να είναι το διάσημο surf spot στη Ναζαρέ της Πορτογαλίας. Πηγή: www.lifo.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ