Βοηθάει το ginger στο άσθμα;

Οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα μπορεί βελτιώσουν την προσπάθειά τους να αναπνεύσουν πιο εύκολα με τη βοήθεια του τζίντζερ, σύμφωνα με μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ εξέθεσαν δείγματα ιστών ανθρώπινων αεραγωγών σε μια ένωση που είχε σχεδιαστεί για να προκαλέσει βρογχόσπασμο. Στη συνέχεια, αντιμετώπισαν τον βρογχοσπασμό με ένα φάρμακο που ονομάζεται ισοπροτερενόλη σε συνδυασμό με τρία ξεχωριστά συστατικά του τζίντζερ.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι οι ιστοί που εκτέθηκαν τόσο στο φάρμακο για το άσθμα, όσο και στα συστατικά του τζίντζερ ανέπνεαν με πολύ μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με εκείνους που έλαβαν ως θεραπεία μόνο το φάρμακα για το άσθμα. Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Elizabeth Townsend, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα υποστηρίζει ότι τα συστατικά του τζίντζερ μπορούν να λειτουργήσουν σε συνεργασία με τα φάρμακα για το άσθμα με σκοπό τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ιστών.

Προσθέτει, επίσης, ότι οι ενώσεις που προέρχονται από το τζίντζερ μπορούν να παράσχουν πρόσθετη ανακούφιση στα συμπτώματα του άσθματος, όταν χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα συμβατικά φάρμακα

Σχετικά άρθρα