Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε το ίδιο φαγητό με τους γονείς;

2 Ιουνίου 2013


Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν μια υγιεινή διατροφή αν τρώνε τα ίδια φαγητά με τους γονείς τους, από να καταναλώνουν διαφορετικά γεύματα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πιο συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, εξέτασε περισσότερα από 2.000 πεντάχρονα παιδάκια και τα είδη των γευμάτων που έτρωγαν. Ανακάλυψαν λοιπόν, πως ανεξάρτητα από το υπόβαθρο της οικογένειας, ο κυριότερος παράγοντας που επηρεάζει τη διατροφή ενός παιδιού ήταν το κατά πόσον ή όχι έτρωγαν το ίδιο φαγητό με τους γονείς τους.

Οι υπόλοιπες συνήθειες είχαν μικρότερο αντίκτυπο στην ποιότητα διατροφής που ένα παιδί περιλαμβάνει ή παραλείπει στα γεύματά του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα ξεχωριστά τρόφιμα για τα παιδιά ως κύριο γεύμα μπορεί συχνά να οδηγήσουν στην παράλειψη και στέρηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή των παιδιών», σύμφωνα με την Βαλέρια Σκαφιδά, ερευνήτρια στο κέντρο ερευνών του πανεπιστημίου για τις οικογένειες και τις σχέσεις.

Αυτό συμβαίνει και με τα παιδικά μενού στα εστιατόρια, τα οποία συχνά είναι λιγότερο θρεπτικά από τα ενήλικα γεύματα και γι΄ αυτό είναι καλύτερο τα παιδιά να τρώνε τα ίδια φαγητά με τους γονείς τους.  Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό «Κοινωνιολογία της Υγείας & Ασθένεια».

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood