Boston cream cake

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ένα μεγάλο και κυκλικό κέικ κομμένο σε 2 ίσα μέρη</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">90 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">230 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για το ταψί</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι γάλα πλήρες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλη πρέζα αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το γλάσο σοκολάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μαλακό και αφράτο μείγμα ενώνουμε με το μείγμα από το αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε το κέικ για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά και μετά το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη με ένα μαχαίρι ψωμιού.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφρατέψει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (με το γάλα), το μείγμα αυγού και ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή εστία για 1 λεπτό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια σουρώνουμε την κρέμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε την βανίλια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το γλάσο σοκολάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.</span><br /><span style="font-size: medium;">Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ από πάνω και τελειώνουμε με την επικάλυψη γκανάζ.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα