Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

9 Ιανουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά
1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι

 

 

 

Εκτέλεση

Λαχταριστό και ζουμερό πιάτο για το μεσημεριανό σαςΠαίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.

Σερβίρετε με τις γαρίδες  και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα λιγκουίνι να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ