Μπρουσκέτες με προσούτο και ντομάτα

9 Ιανουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
περίπου 200γραμμάρια προσούτο
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
και λίγα φυλλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
 

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την κάπαρη και τον άνηθο.

Κατόπιν κόβετε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές.
Απλώστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος πάνω στις φέτες ψωμιού και από πάνω βάλτε ένα κομμάτι προσούτο, λίγο κρεμμύδι και άνηθο.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ